RETETA

        
        
        
        

Tonsilotren x 60cp

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Deutsche Homoopathie-Union Germania

Utilizat in afectiuni ale tractului respirator superior cum ar fi: amigdalite acute, de exemplu faringita catarala, faringita cronica, faringita cronica si cronic recurenta, hiperplazia amigdalelor la copii, tonsilectomii.

Compozitie

Un comprimat contine Atropinum sulfuricum trit. D5 12,5 mg, Hepar sulfuris trit. D3 10,0 mg, Kalium bichromicum trit. D4 50,0 mg, Silicea trit. D2 5,0 mg, Mercurius bijodatus trit. D8 25,0 mg si excipienti: zahar, lactoza monohidrat, stearat de magneziu.

Grupa farmaceutica

Produse homeopate

Indicatii

Utilizat in afectiuni ale tractului respirator superior cum ar fi: amigdalite acute, de exemplu faringita catarala, faringita cronica, faringita cronica si cronic recurenta, hiperplazia amigdalelor la copii, tonsilectomii.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului. Tonsilotren® este contraindicat pacientilor alergici la crom.

Precautii

Nu sunt necesare precautii speciale daca Tonsilotren® este utilizat conform recomandarilor.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute. Indicatie generala: efectul unui medicament homeopat poate fi influentat nefavorabil de catre factori generali daunatori ce tin de stilul de viata ca si de catre stimulanti (alcool, cafea).

Atentionari

Nu este indicat pacientilor cu hipertiroidism fara consultul in prealabil al unui medic. Produsul contine zahar, 25 mg / comprimat si lactoza, 122,5 mg / comprimat. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina

Ca orice medicament Tonsilotren® se va utiliza in perioada respectiva doar cu avizul prealabil al medicului.

Administrare

In cazul in care medicul nu recomanda alte doze, doza recomandata in afectiuni acute este de 1-2 comprimate la fiecare ora, in primele doua zile pana la stabilirea unei ameliorari. In tratamentul ulterior sau in faringitele cronice doza recomandata este de 1-2 comprimate de 3 ori pe zi. Copii cu varste sub 12 ani: in cazurile acute, doza recomandata este de 1 comprimat ia fiecare doua ore, in primele 1-2 zile. In tratamentul ulterior sau in faringite cronice doza recomandata este de 1 comprimate de 3 ori pe zi. La copiii cu hiperplazie a amigdalelor faringiene doza recomandata este de 1 comprimat de 3 ori pe zi. Tratamentul trebuie sa dureze cel putin 6-8 saptamani. In faringita cronica recurenta se recomanda repetarea curelor de tratament de 6-8 saptamani de mai multe ori pe an. Este recomandat sa se mentina cat mai mult timp comprimatele la nivelul cavitatii bucale.

Reactii adverse

Ocazional s-au raportat eruptii cutanate care dispar dupa intreruperea tratamentului, care se impune in aceasta situatie. Ocazional s-a raportat cresterea volumului de saliva care se regleaza odata cu micsorarea dozei sau cu marirea intervalului dintre administrari. Administrea unui medicament homeopat poate determina acutizarea temporara a simptomatologiei. In aceasta situatie trebuie intrerupt tratamentul si pacientul trebuie sa se adreseze medicului.

Supradozaj

Ingestia in cantitati mari (continutul unei cutii) poate provoca la persoanele cu intoleranta la lactoza tulburari la nivelul tubului digestiv sau poate avea efect purgativ. In astfel de situatii pacientul trebuie sa se adreseze medicului.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25° C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 3 blistere a cate 20 comprimate.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro