RETETA

        
        
        
        

Silgard susp.inj 0,5ml x 1fl

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Merck & Co Inc USA

Silgard este un vaccin recombinat non-infectios, nu produce boala, pentru ca nu contine AND viral, ci particule asemanatoare virusului.

Indicatii

Silgard este un vaccin recombinat non-infectios, nu produce boala, pentru ca nu contine AND viral, ci particule asemanatoare virusului. Tipurile de HPV din vaccin sunt 6, 11, 16, 18. Tipurile 16 si 18 sunt raspunzatoare de aproximativ 70% dintre cazurile de displazii cervicale de grad inalt (CIN2 si CIN3), de adenocarcinom in situ de col uterin si de aproximativ 70% dintre displaziile vulvare de grad inalt, la femeile tinere. Tipurile 6 si 11 sunt raspunzatoare pentru aproximativ 90% din cazurile de veruci genitale. Silgard ofera protectie de 100% impotriva contractarii HPV tulpinile 6, 11, 16 si 18. Silgard este un vaccin care previne leziunile cervicale de grad inalt, carcinomul cervical, leziunile vulvare de grad inalt si verucile genitale externe (condyloma acuminata). Silgard se adreseaza femeilor cu varsta intre 16 si 26 de ani, pentru ca s-a demonstrat imunogenitate crescuta la administrarea vaccinului in acest interval de varsta si pentru ca este intervalul cel mai expus contactarii HPV, virus care se transmite pe cale sexuala, prin contact mana-organ, gura-organ. Nu s-a stabilit durata exacta a imunogenitatii dupa o serie de 3 doze.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la substantele active (HPV uman tip6, 11, 16, 18, proteina L1) sau la oricare dintre excipienti (clorura de sodiu, L-histidina, polisorbat 80, borat de sodiu). Persoane care prezinta simptome de hipersensibilitate dupa administrarea unei doze.

Precautii

Administrarea trebuie amanata la subiectii cu boli febrile acute severe.

Administrare

Vaccinarea consta in 3 doze separate, 0,5 ml fiecare administrate la 0, 2 si 6 luni. Injectarea se face intramuscular in regiunea deltoidiana a bratului, sau in regiunea antero-laterala superioara a coapsei.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro