RETETA

        
        
        
        

Sicovit B12 50mcg/1ml sol.inj x 5fi

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Zentiva SA Romania

Sicovit B12 este recomandat in tratamentul si profilaxia deficitului de vitamina B12 in caz de: sindroame de malabsorbtie; gastrectomie totala; rezectie a ileonului terminal; anemia Biermer.

Compozitie

Un ml solutie injectabila (o fiola) contine cianocobalamina 50 µg si excipienti: clorura de sodiu si apa pentru preparate injectabile.

Grupa farmaceutica

Vitamina B12 (cyanocobalaminum) si derivati

Indicatii

Sicovit B12 este recomandat in tratamentul si profilaxia deficitului de vitamina B12 in caz de: - sindroame de malabsorbtie; - gastrectomie totala; - rezectie a ileonului terminal; - anemia Biermer; - boala Imerslund.

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la cianocobalamina, la substante inrudite sau la oricare dintre excipientii produsului. Tumori maligne.

Precautii

Se va institui tratament cu vitamina B12 dupa stabilirea tipului de anemie, altfel tratamentul cu vitamina B12 va masca tipul de anemie preexistenta.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Sarcina

Datorita trecerii ciacobalaminei in circulatia placentara si in laptele matern se recomanda evitarea administrarii sale in timpul sarcinii si al alaptarii.

Administrare

Se administreaza in injectii intramusculare ca tratament de intretinere: 100 µg cianocobalamina (2 fiole Sicovit B12 50 µg/ml) o data pe luna.

Reactii adverse

Reactii alergice: prurit, urticarie, eczeme, eritem, edem care poate fi sever: soc anafilactic, necroza cutanata, edem Quincke Acnee Durere la locul injectarii Colorarea in rosu a urinii

Supradozaj

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 5 fiole din sticla incolora a cate 1 ml solutie injectabila.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro