RETETA

        
        
        
        

Sicovit B1 100mg/2ml sol.inj x 5fi

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Zentiva SA Romania

Sicovit B1 100 mg/2 ml este indicat in carenta de vitamina B1: boala beri-beri (insuficienta cardiaca, edeme). Fenomene de encefalopatie: sindrom Wernicke, sindrom Korsakoff.

Compozitie

2 ml solutie injectabila contin clorhidrat de tiamina anhidru 100 mg sub forma de clorhidrat de tiamina monohidrat 105,34 mg si excipienti: clorhidrat de L-cisteina anhidru, hidrogeoncarbonat de sodiu, apa pentru preparate injectabile.

Grupa farmaceutica

Vitamine, vitamina B1

Indicatii

Sicovit B1 100 mg/2 ml este indicat in carenta de vitamina B1: boala beri-beri (insuficienta cardiaca, edeme). Fenomene de encefalopatie: sindrom Wernicke, sindrom Korsakoff.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la tiamina sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii

Datorita posibilitatii aparitiei socului anafilactic in cazul administrarii intravenoase a tiaminei, aceasta se va face in conditiile in care mijloacele de reanimare sunt disponibile.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Atentionari

Nu sunt necesare.

Sarcina

Nu s-au efectuat studii de teratogeneza la animale de laborator. Nu au fost semnalate efecte malformative sau fetotoxice la om. Deoarece experienta clinica la gravide este limitata si nu pot fi excluse toate riscurile, nu se recomanda administrarea produsului in timpul sarcinii. Tiamina se excreta in laptele matern. Deoarece nu se cunosc efectele asupra sugarului, se recomanda evitarea administrarii produsului in perioada de alaptare.

Administrare

Produsul se administreaza intramuscular sau intravenos. Doza recomandata este de 100-200 mg clorhidrat de tiamina anhidru pe zi. In unele cazuri poate fi necesara cresterea dozei (pana la 1000 mg/zi). Daca doza zilnica este mai mare de 200 mg/zi aceasta trebuie administrata in mai multe prize, pe parcursul a 24 ore. In cazul administrarii intravenoase, produsul trebuie injectat lent timp de peste 10 minute.

Reactii adverse

Hipotensiune arteriala tranzitorie. Reactii de hipersensibilitate, cu diverse grade de severitate, pana la socul anafilactic. Se recomanda testarea intradermica inainte de administrarea vitaminei B1. Efecte dermatologice: prurit, urticarie, transpiratii, senzatia de caldura. Efecte asupra sistemului nervos central: slabiciune musculara, neliniste psihomotorie. Alte ractii adverse: greata, senzatia de strangulare. In cazurile mai severe: cianoza prin edem Quinke, hemoragia digestiva, edemul intrapulmonar, colapsul vascular cu prabusirea tensiunii arteriale, exitus. In administrarea intramusculara: induratie locala.

Supradozaj

Fenomene de supradozare nu apar datorita faptului ca tiamina nu se depoziteaza in cantitati mari in organism, iar excesul este eliminat.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 5 fiole din sticla incolora a cate 2 ml solutie injectabila.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro