RETETA

        
        
        
        

Gynofort 2% crema vaginala x 5g

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Richter Gedeon Plc Ungaria

Gynofort 2% crema vaginala este o emulsie apoasa in ulei care este indicata pentru tratamentul local o infectiilor micotice vulvo-vaginale determinate de catre Candida albicans.

Substanta activa

Nitrat de butoconazol

Compozitie

Ce contine Gynofort 2% crema vaginala? Substanta activa este nitratul du butoconazol. 100 g crema vaginala contin nitrat de butoconazol 2 g. Un aplicator contine aproximativ 100 mg nitrat de butoconazol. Celelalte componente sunt apa purificata, sorbitol lichid (necristalizabil), propilenglicol, edetat disodic, parafina lichia, gliceril monoisostearat, ceara microcristalina, dioxid de siliciu coloidal hidrofob, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil.

Actiune

Informatii importante privind unele componente de Gynofort 2% crema vaginala Gynofort 2% crema vaginala contine parohidroxibenzoat de metil si parahidroxibenzoat de propil care pot provoca reactii alergice (chiar intarziate) si propilenglicol care poate provoca iritatie cutanata.

Indicatii

CE ESTE GYNOFORT 2% CREMA VAGINAIA SI PENTRU CE UTILIZEAZA? Gynofort 2% crema vaginala este o emulsie apoasa in ulei care este indicata pentru tratamentul local o infectiilor micotice vulvo-vaginale determinate de catre Candida albicans.

Contraindicatii

Nu utilizati Gynofort 2% crema vaginale - daca sunteti alergica la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale Gynofort 2% crema vaginala.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati Gynofort 2% crema vaginala - daca simptomele cinice persista, trebuie repetate testele microbologice pentru a exclude prezenta atlor agenti patogeni si pentru a confirma diagnosticul initial. - daca dumneavoastra sau partenerul dumneavoastra utilizati metode contraceptive din latex sau cauciuc, in decurs de 72 ore dupa administrarea Gynofort 2% crema vaginale, deoarece crema poate afecta integritatea acestora.

Interactiuni

Nu este recomandata utilizarea concomitenta a medicamentelor cu aceeasi ca e de administrare. Consumul de alimente si bauturi nu infuenteaza actiunea medicamentului. Gynofort 2% crema vaginala nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Sarcina

Nu au fost efecuate studii clinice adecvate si bine controlate cu Gynofort 2% crema vaginela la gravide. De aceea, administrarea Gynofort 2% crema vaginala in timpul sarcinii este recomandata doar daca beneficiul pontential matern justifica riscul potential fetal. Nu se stie daca, la om, subsanta activa este excretata in lapte de aceea adminisirarea la femeile care alapteaza trebuie facuta cu precautie. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Administrare

CUM SA UTILIZATI GYNOFORT 2% CREMA VAGINAIA? Utilizati intotdeauna Gynofort 2% crema vaginala exact asa cum va spus medicul dumneovoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigura. Cutia contine un aplicator preumplut cu crema vaginala. Doza recomandata este de o aplicatie intravaginala (aproximativ 5 g crema in orice moment al zilei) de preferat seara. Utilizarea aplicatorului preumplut unidoza Etapa 1. Pregatirea aplicatorului Deschideti punga de protectie se extrageti aplicator. Aplicatorul este realizat pentru a fi utilizat capacul pus. Nu indepartati capacul. Nu utilizati aplicatorul in cazul in care capacul este indepartat! Nu incalziti aplicatorul inainte de utilizare In timp ce deschideti ferm aplicatorul, trageti inapoi de inel pentru a extrage pistonul in intregime. Etapa 2. Inserarea aplicatorului Inserati cu grija aplicatorul in vagin, cat mai adanc posibi. Etapa 3. Administrarea cremei Impingeti incet pistonul pentru a administra. Indepartat din vagin aplicatorul utilizat si aruncati-l. Gynofort 2% crema vaginala trebuie administrat doar intravaginal. Nu trebuie sa inghititi crema. In cazul in care ati inghitit crema spuneti imediat medicului dumneavoastra. Daca uitati sa utilizati Gynofort 2% crema vaginala Daca ati uitat sa utilizati Gynofort 2% crema vaginala. Utilizati-l imediat dupa ce v-ati amintit. Daca incetati sa utilizati Gynofort 2% crema vaginala Tratamentul cu Gynofort 2% crema vaginala consta intr-o singura administrare. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Gynofort 2% crema vaginala poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pe baza raportarilor din cadrul studiilor clinice si o monitorizarii de dupa punerea pe piata a medicamentului urmatoarele reactii adverse au fost observate cel mai frecvent >5%: senzatie de arsura, mancarime, durere si tumefiere vulvo-vaginala, durere sau crampe abdominale pelvine sau asociere a cel putin doua dintre aceste simptome. Reactiile adverse locale posibile ale Gynofort 2% crema vaginala sunt foarte asemanatoare cu semnele clince ale infectiilor micotice sau fungice vulve-vaginale. Daca simptomele nu se remit in timpul tratamentului va rugam sa va acresati medicului dumneavoastra. Ca in cazul oricarui alt medicament, reactiile alergice de hipersensibilitate pot sa apara si in cazul utilizarii Gynofort 2% crema vaginala. De aceea, va rugam sa fiti atenta, daca observati oricare dintre urmatoarele reactii de sensibilitate determinate de catre medicament cum ar fi dermatita exfoliativa (inrosirea sau descuamare) leziuni ale pielii sau mucoasei sau urticarie (eruptie edematoasa) va rugam sa va adresati imediat medicului dumneavoastra. Daca veuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Supradozaj

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Gynofort 2% crema vaginala In cazul in care utilizati Gynofort 2% crema vaginala asa cum v-a fost recomandat este putin probabila producerea unui supradozaj.

Pastrare

CUM SE PASTREAZA GYNOFORT 2% CREMA VAGINALA? A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Gynofort 2% crema vaginala dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere, intrebati farmcistului cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ambalaj

Cum arata Gynofort 2% crema vaginala si continutul ambalajului? Gynofort 2 % crema vaginala este o crema omogena fina de culoarea alba sau aproape alba, fara particule straine. Gynfort 2% crema vaginala este ambalat intr-o cutie ce contine un aplicator preumplut unidoza din PP inclus intr-o punga de protectie din folie polilaminata.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro