RETETA

        
        
        
        

Femoden x 21dr

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Schering-Plough Corporation USA

Contraceptia orala.

Grupa farmaceutica

Contraceptiv oral monofazic

Actiune

Desi cu un continut extrem de redus al ambilor hormoni, Femoden este un contraceptiv sigur. Produsul contine gestoden, cel mai nou progestativ elaborat de Schering. Acest progestativ modern are avantajul ca este activ ca atare, fara a mai fi necesara metabolizarea sa (situatie in care se gasesc alte progestative) pentru a deveni o substanta biologic activa. Gestodenul se leaga de receptorii hormonali foarte asemanator cu progesteronul. Prin efectul sau antiestrogenic este capabil sa contrabalanseze eventualele modificari metabolice nedorite, datorate estrogenului.

Indicatii

Contraceptia orala.

Contraindicatii

Sarcina, tulburari grave hepatice, sindromul Dubin-Johnson si Rotor, tumori hepatice (existente sau in antecedente), procese tromboembolice (existente sau in antecedente), diabet zaharat (grav) cu modificari vasculare, carcinom mamar si uterin (chiar tratate), tulburari ale metabolismului lipidic, forme grave de hipertonie, herpes de sarcina (in antecedente), otoscleroza, cu o inrautatire a sa in cursul unei sarcini. Administrarea se va opri imediat in cazul aparitiei pentru prima data a unei dureri de cap de tip migrenos sau a cresterii frecventei unor cefalei deosebit de severe, modificari bruste de perceptie vizuala sau auditiva, simptome incipiente de tromboflebita sau tromboembolie, senzatie de durere sau greutate toracica, operatii planificate (cu 6 saptamani inainte), imobilizare (dupa accidente), instalarea unei hepatite mecanice, prurit generalizat, cresterea frecventei crizelor epileptice, cresterea marcata a tensiunii arteriale, sarcina. Nota: Inainte de inceperea tratamentului, se va face un examen medical riguros (inclusiv ginecologic). Controlul medical se va repeta la 6 luni. In cursul tratamentului se va evita fumatul.

Interactiuni

Administrarea concomitenta de medicamente ca barbiturice, hidantoina, fenilbutazona, ampicilina, rifampicina, unele antiepileptice, pot reduce efectul contraceptiv. De asemenea se pot modifica necesitatile referitoare la medicatia antidiabetica. Pentru detalii referitoare la contraindicatii si reactii secundare se vor consulta materialul de prezentare ce insoteste produsul si brosurile de informare stiintifica referitoare la Femoden.

Administrare

Zilnic cate un drajeu (incepand cu prima zi a menstrei), timp de 21 zile, la aceeasi ora. La terminarea drajeurilor din folia respectiva (21 bucati) urmeaza o pauza de 7 zile, in cursul careia apare o sangerare corespunzatoare menstrei. Dupa cele 7 zile de pauza, incepe administrarea drajeurilor dintr-o noua folie cu 21 drajeuri de Femoden, indiferent daca sangerarea s-a terminat sau inca mai continua. Daca administrarea unui drajeu a fost uitata la ora stabilita, aceasta trebuie luata cel mai tarziu in cursul urmatoarelor 12 ore. Dupa 36 ore de la ultimul drajeu, siguranta contraceptiva nu mai este certa. Ca atare, este necesara introducerea suplimentara a altor metode contraceptive. Drajeurile de Femoden din folia inceputa se vor administra totusi in continuare pentru a se evita aparitia unei sangerari premature (fara a se mai lua insa si drajeurile uitate). Daca in mod exceptional in decursul celor 7 zile de pauza nu a aparut sangerarea asteptata, nu se va mai incepe un alt ciclu de administrare si va fi consultat un medic.

Reactii adverse

Acestea includ: inhibarea ovulatiei, suprimarea dezvoltarii endometrului facandu-l impropriu nidarii si modificarea vascozitatii mucusului cervical care devine o bariera pentru ascensiunea spermatozoizilor. Aspecte farmacochinetice: In experimentul pe animal gestoden se dovedeste cel mai activ dintre progestativele cunoscute. La om, ambii hormoni din Femoden sunt rapid si complet resorbiti din tractul intestinal pentru a ajunge la valori plasmatice maxime in cca 1-2 ore.

Ambalaj

Cutii continand folii cu 21 drajeuri.

Opinia cumparatorului:

kiss adina claudia|2011-03-19

am nevoie de femoden si in farmaciile din Zalau nu se gaseste de doua luni..... Imi pare nespus de rau. Se va rezolva oare aceasta problema? Am vazut ca au schimbat ambalajul. Oare are vreo legatura?

FarmaBlu|2011-03-22

In cazul in care nu mai gasiti Femoden trebuie sa discutati cu medicul ginecolog pentru inlocuirea lui.

Lavinia|2011-04-28

Buna, din luna martie nici in Bucuresti nu am gasit nici o cutiuta...nici in farmaciile mari, nici in cele de cartier...tot am sperat ca voi gasi...

FarmaBlu|2011-05-02

Vorbiti cu medicul care vi l-a recomandat ca sa va schimbe tratamentul

Luana|2011-05-10

NU pot sa cred ca nu mai gasim Femoden ???/ nu se mai fabrica sau care e problema ???....nu vreau sa le schimb ptr ca de cativa ani iau femoden si nu ma avut niki o problma !
As dori sa stiu de ce nu mai gasim ...

FarmaBlu|2011-05-17

Da...din pacate nu se mai gaseste de o prioada la furnizori

LAURA|2012-02-24

buna ziua!nu stiu cum pot gasi femoden ,de ce nu mai exista ?ce pot face ?am folosit logest ,dar nu sunt ca femodenul

FarmaBlu|2012-02-28

Lipseste momentan la depozite
Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro