RETETA

        
        
        
        

Euthyrox 100mcg 4bl PP/Al x 25cp

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Merck KGaA Germania

Tratamentul gusei (gusa eutiroidiana), profilaxia recidivei gusei dupa tiroidectomie, tratamentul hipotiroidiei, terapie simultana in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza dupa obtinerea starii de eutiroidie

Substanta activa

levotiroxina sodica

Compozitie

Substanta activa: 1 tableta contine 100 mg levotiroxina sodica. Excipienti: Monohidrat de lactoza, amidon de porumb, gelatina, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu.

Indicatii

Tratamentul gusei (gusa eutiroidiana), profilaxia recidivei gusei dupa tiroidectomie, tratamentul hipotiroidiei, terapie simultana in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza dupa obtinerea starii de eutiroidie, tratamentul dupa tiroidectomia totala pentru adenocardoom, test de supresie tiroidiana.

Contraindicatii

Contraindicatiile sunt reprezentate de afectiuni sau situatii in care medicamentul respectiv nu poate fi administrat sau poate fi indicat de medic numai dupa un control foarte amanuntit. Pentru ca medicamentul respectiv sa poata fi luat in conditii sigure, trebuie sa informat medicul dvs. despre boli avute in trecut, despre afectiuni prezente sau despre alte tratamente pe care le urmati in prezent, despre conditiile si modul dumneavoastra de viata atat in trecut cat si in prezent.

Precautii

Se va evita chiar si o hipertiroidie usoara indusa prin tratamentul cu Exrthyrox, in special la pacientii cu insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca si in tulburarile de conducere cu ritm rapid. In cazul in care hipotiroidia se datoreaza unei disfunctii hipofizare, trebuie determinat daca exista in acelasi timp si o insuficienta corticosuprarenaliana. Daca este cazul, inaintea introducerii tratamentului cu levotiroxina, trebuie tratata insuficienta corticosuprarenaliana.

Sarcina

In timpul sarcinei si a perioadei de lactatie este importanta administrarea cu consecventa a hormonilor tiroidieni. In timpul graviditatii nu este insa indicata asocierea hormonilor tiroidieni cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei, deoarece asocierea de levotiroxina poate face necesara cresterea dozei de antitiroidiene de sinteza. Fata de levotiroxina, antitiroidienele de sinteza trec prin placenta la fat sipot provoca acestuia o hipofunctie tiroidiana.

Administrare

Datele urmatoare sunt valabile in cazul in care medicul nu va indica altfel Euthyrox 100. Va rugam sa respectati indicatia medicului, pentru ca medicamentul prescris sa actioneze corect. Doza individuala zilnica trebuie stabilita prin investigatii clinice si de laborator. Este indicat, ca la pacientii mai in varsta, la pacientii cu afectiuni coronariene cat si la cei cu hipotiroidie severa sau veche, tratamentul cu hormoni tiroidieni sa se inceapa cu multa prudenta, astfel incat doza de inceput sa fie mica. Dozele se vor creste incet, la intervale de timp mai mari si numai sub controlul frecvent al valorilor serice ale hormonilor tiroidieni. S-a demonstrat, de asemenea, ca in gusile multinodulare mari si greutate corporala mica sunt suficiente doze mici de levotiroxina.

Reactii adverse

In tratamentul cu Euthyrox 100 condus medical, in general nu apar efecte secundare. Daca se depasesc limitele de toleranta individuale pentru levotiroxina sau se supradozeaza, in special daca se cresc prea repede dozele la inceputul tratamentului, pot apare fenomene de hipertiroidie ca tremor al degetelor, palpitatii, tulburari ale ritmului cardiac, transpiratii profuze, diaree, scadere in greutate, nervozitate. In cazul in care observati aparitia altor manifestari care nu sunt mentionate in acest prospect adresati-va imediat medicului dvs. sau farmacistului.

Opinia cumparatorului:

Ina|2011-11-11

Chiar nu se poate comanda fara reteta??

Vancea Nelu Andrei|2011-11-13

se gaseste medicamentul in Baia Mare la Kaufland???

FarmaBlu|2011-11-14

Nu.Doar pe baza de reteta in farmacie.

FarmaBlu|2011-11-14

Nu avem farmacie in Baia Mare

Costin|2011-11-18

Imi puteti spune sigur daca medicamentul exista pe stoc la vreo farmacie din Iasi?

FarmaBlu|2011-11-21

Nu.Avem in evidenta doar stocul de la farmaciile noastre,iar noi din pacate nu il avem pe stoc
Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro