RETETA

        
        
        
        

Cynarix 55mg x 24dr

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Pharmazeutische Fabrik Montavit, Austria

Frunzele speciei Cynara scolymus (Anghinare) sunt utilizate in mod traditional pentru a favoriza secretia biliara si a imbunatati digestia.

Substanta activa

Extract de cynara uscat 4-6:1

Compozitie

1 drajeu contine extract uscat din frunza anghinare (cynara folium) 4-6:1 55 mg (standardizat in acizi cafeolchinici 1,25%).

Grupa farmaceutica

Terapia vezicii biliare, alte preparate pentru terapia bilei.

Indicatii

Frunzele speciei Cynara scolymus (Anghinare) sunt utilizate in mod traditional pentru a favoriza secretia biliara si a imbunatati digestia.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la extractul de cynara, la Cynara scolymus, la plante din familia compozite sau la oricare dintre excipienti, obstructie de tract biliar, empiem cistic, insuficienta hepatica severa.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Atentionari

La pacientii cu litiaza biliara pot apare colici biliare consecutiv administrarii Cynarix. Nu se recomanda administrarea medicamentului la pacientii cu hiperkinezie biliara. Deoarece drajeurile contin zahar si lactoza (iar lichidul zahar), administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficit de lactaza Lapp, sucraza - isomaltaza, sau malabsorbtie de glucoza-galactoza-fructoza. Cynarix lichid: contine 1.35 g etanol pe lingurita de sirop si de aceea nu trebuie administrat la alcoolici si la copii. Atentie la diabetici: continutul de zahar e de 1.1 g pe lingurita de sirop.

Sarcina

Nu au fost observate efecte teratogene sau aparitia altor leziuni in timpul sarcinii si alaptarii. In lipsa datelor suficiente, medicul va evalua raportul beneficiu matern/risc potential fetal.

Administrare

Daca medicul nu recomanda altfel, la adulti si la copiii in varsta de peste 12 ani, doza recomandata este de 1-2 drajeuri, de trei ori pe zi, administrate oral, cu putina apa, in timpul mesei sau 1-2 lingurite oral de trei ori pe zi in timpul mesei. Durata administrarii, în cazul unui tratament prelungit, va fi stabilita de catre medic.

Reactii adverse

Cynara scolymus prezinta un potential mediu de aparitie a reactiilor de hipersensibilitate la contactul cu tegumentele.

Supradozaj

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30°C. A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 12 drajeuri.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro