RETETA

        
        
        
        

Cordarone 200mg x 30cp (Sanofi)

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Sanofi-aventis Franta

Acest medicament este indicat pentru prevenirea si tratamentul anumitor tulburari de ritm cardiac.

Substanta activa

clorhidrat de amiodarona

Compozitie

Un comprimat contine clorhidrat de amiodarona 200 mg si excipienti: lactoza, amidon de porumb, polividona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Grupa farmaceutica

Antiaritmice, clasa III

Indicatii

Acest medicament este indicat pentru prevenirea si tratamentul anumitor tulburari de ritm cardiac.

Contraindicatii

Cand nu trebuie folosit acest medicament? Cordarone 200 mg nu trebuie administrat in urmatoarele cazuri: - alergie la iod, la amiodarona sau la oricare dintre excipientii produsului; - hipertiroidie; - anumite tulburari de ritm sau de conducere cardiaca, ritm cardiac prea lent; - sarcina,incepand din trimestrul II; - alaptare. Acest medicament nu trebuie utilizat in asociere cu medicamente care pot determina torsada varfurilor (tulburari grave de ritm cardiac): - antiaritmice din clasa I a (chinidina, hidrochinidina, disopiramida etc); - antiaritmice din clasa III a (sotalol, dofetilida, ibutilida); - sultoprida (neuroleptic); - alte medicamente (bepridil, cisaprida, difemanil, eritromicina pe cale i.v., mizolastina, vincamina pe cale i.v., sparfloxacina etc), vezi ``Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni``. Acest medicament nu trebuie folosit in asociere cu diltiazem injectabil, anumite medicamente antiinfectioase, betablocante, altele decat sotalol si esmolol, sau in asociere cu anumite neuroleptice, decat la recomandarea specifica a medicului dumneavoastra.

Precautii

Evitati expunerea la soare pe toata durata tratamentului, pentru a preveni aparitia unei reactii de tip eritem solar. Pe parcursul tratamentului, medicul dumneavoastra va poate cere saefectuati analize sanguine, pentru a va supraveghea functiile tiroidei sau ale ficatului. inaintea unei interventii chirurgicale, semnalati medicului anestezist ca urmati un tratament cu amiodarona. Siguranta si eficacitatea amiodaronei la copii nu au fost determinate.

Interactiuni

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni Pentru a evita eventualele interactiuni posibile intre mai multe medicamente, trebuie sa semnalati sistematic medicului dumneavoastra sau farmacistului orice alt tratament in curs. in special, trebuie sa il informati pe medicul dumneavoastra daca utilizati diltiazem injectabil, betablocante, anumite antiinfectioase sau anumite neuroleptice.

Atentionari

Trebuie sa semnalati medicului dumneavoastra aparitia unei senzatii neobisnuite de sufocare, a unor dificultati respiratorii sau a unei tuse uscate, izolate sau asociate cu alterarea starii generale, aparitia unei stari de oboseala sau a unei febre, prelungite sau inexplicabile, a diareei, a pierderii in greutate sau reaparitia ritmului cardiac prea rapid. Deoarece acest medicament contine lactoza, nu trebuie utilizat in caz de galactozemie congenitala, sindrom de malabsorbtie a glucozei si galactozei sau deficit de lactaza (tulburari metabolice rare).

Sarcina

Datorita prezentei iodului, acest medicament este contraindicat incepand din trimestrul II de sarcina. Alaptarea este contraindicata in timpul tratamentului cu acest medicament, deoarece amiodarona trece in laptele matern. Ca o regula generala, in cursul sarcinii sau in perioada de alaptare, trebuie sa cereti totdeauna sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului, inainte de a utiliza un medicament.

Administrare

CUM SE UTILIZEAZA ACEST MEDICAMENT? Comprimatele Cordarone 200 mg sunt divizabile, adica se pot rupe in jumatati. Comprimatele sunt inscriptionate pe una din fete cu un simbol ``in forma de inima`` de o parte a liniei de diviziune si cu numarul ``200`` de cealalta parte. Jumatatile de comprimat pot fi identificate dupa aceste simboluri (nu exista risc de confuzie). Doze Doza uzuala difera foarte mult de la o persoana la alta. De obicei, doza recomandata este: -in tratamentul de atac, 3 comprimate Cordarone 200 mg (600 mg clorhidrat de amiodarona) pe zi, timp de 8 - 10 zile; -in tratamentul de intretinere, 1/2 comprimat pana la 2 comprimate Cordarone 200 mg pe zi (100 - 400 mg clorhidrat de amiodarona pe zi). in toate cazurile, trebuie sa respectati cu strictete recomandarile medicului si sa nu modificati dozele fara sfatul medicului dumneavoastra. De asemenea, nu trebuie sa intrerupeti tratamentul fara recomandarea medicului. Mod si cale de administrare Acest medicament se administreaza pe cale orala, inainte de masa, in timpul mesei sau intre mese. Proprietatile comprimatelor nu sunt afectate daca le sfaramati. Durata tratamentului Trebuie sa respectati cu strictete recomandarile medicului dumneavoastra.

Reactii adverse

Ca orice medicament, Cordarone 200 mg poate avea, la anumiti pacienti, unele reactii adverse. Aceste reactii adverse trebuie semnalate medicului dumneavoastra, care va decide daca trebuie sa continuati sau sa intrerupeti tratamentul: - Tulburari de vedere (senzatie de ceata sau halouri colorate in jurul obiectelor), in cazuri foarte rare, vedere neclara sau reducerea acuitatii vizuale; - Reactii cutanate la soare sau, mai rar, coloratie gri a pielii; - Tulburari tiroidiene (crestere in greutate si oboseala sau dimpotriva, slabire excesiva si diaree); - Tulburari respiratorii (jena respiratorie, respiratie dificila, tuse seaca, febra), care pot fi foarte grave; - Scaderea exagerata a ritmului cardiac; - foarte rar, tulburari digestive benigne (greata, varsaturi, tulburari ale gustului, in special la inceperea tratamentului), tulburari ale functiilor hepatice, tulburari de mers, caderea parului, tremuraturi, cosmaruri. Semnalati medicului dumneavoastra sau farmacistului orice efect neplacut sau nedorit, care nu a fost mentionat in acest prospect.

Supradozaj

Daca ati luat o doza prea mare de medicament, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat serviciu de urgenta. Daca ati uitat sa luati o doza Omiterea ocazionala a unei doze nu va expune nici unui risc deosebit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza pe care ati uitat sa o luati.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25ÂșC. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 3 blistere aluminiu/PVC a cate 10 comprimate.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright © 2009-2015: Farmablu.ro