RETETA

        
        
        
        

CLORZOXAZONA 250MG x 30CP COMPR. 250MG ARENA GROUP SA

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Arena Group SA Romania

Clorzoxazona este indicata in tratamentul spasmelor musculare reactive, reumatice (lombalgii, torticolis acut, contractura reflexa in artroza, artrite, periartrite) si posttraumatice (luxatii, fracturi,rupturi musculare).

Substanta activa

Clorzoxazona

Compozitie

Un comprimat contine clorzoxazona 250 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, polividona, dioxid de siliciu coloidal, laurisulfat de sodiu, stearat de magneziu, talc.

Grupa farmaceutica

Miorelaxante cu actiune centrala.

Indicatii

Clorzoxazona este indicata in tratamentul spasmelor musculare reactive, reumatice (lombalgii, torticolis acut, contractura reflexa in artroza, artrite, periartrite) si posttraumatice (luxatii, fracturi,rupturi musculare).

Contraindicatii

Hipersensibilitate la clorzoxazona sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii

Se recomanda prudenta la pacientii cu teren atopic.

Interactiuni

Asocierea cu deprimante ale sistemului nervos central impune prudenta deosebita, deoarece clorzoxazona creste efectul acestora.

Atentionari

Daca in timpul tratamentului apar fenomene de hipersensibilizare sau efecte hepatotoxice, se impune oprirea tratamentului. In timpul tratamentului se recomanda evitarea consumului de bauturi alcoolice. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Datorita sedarii si scaderii reactivitatii reflexe, clorzoxazona poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina

Deoarece nu exista studii controlate la gravide, nu se recomanda administrarea clorzoxazonei in timpul sarcinii. Nu se stie daca clorzoxazona se execreta in laptele matern. De aceea, la femeile care alapteaza se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii.

Administrare

Adulti: doza uzuala este de 250 mg clorzoxazona (1 comprimat Clorzoxazona 250 mg) de 3-4 ori pe zi. In cazul contracturilor musculare acute, foarte dureroase, se pot folosi doze de 500-750 mg clorzoxazona (2-3 comprimate Clorzoxazona 250 mg) de 3-4 ori pe zi. Copii: doza uzuala este de 20 mg clorzoxazona/kg, fractionata in 3-4 prize, fara a depasi doza pentru adulti.

Reactii adverse

Clorzoxazona este bine tolerata. Ocazional produce greata, varsaturi, diaree, somnolenta, ameteli, stari ebrioase, agitatie, eruptii cutanate alergice. Au fost raportate cateva cazuri de afectare hepatica, dar relatia cu medicamentul nu este certa.

Supradozaj

In caz de supradozaj se recomanda instituirea unui tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi intre 15-25 C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din polietilena 25 comprimate.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro