RETETA

        
        
        
        

Champix 1mg x 28cp.film

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Pfizer Inc USA

Champix se utilizează la adulţi pentru a-i ajuta să se lase de fumat.

Substanta activa

Vareniclina

Grupa farmaceutica

Medicamente pentru tratamentul dependentei de substante medicamentoase-nicotina

Actiune

Champix este un medicament care conţine substanţa activă vareniclină. Persoanele care fumează devin dependente de nicotină, o substanţă chimică prezentă în tutun. Nicotina acţionează asupra sistemului nervos, legându-se de receptori şi declanşând eliberarea unui transmiţător chimic, dopamina, care determină plăcerea legată de fumat. Substanţa activă din Champix, vareniclina, se poate lega de unii dintre aceştia receptori, receptorii nicotinici acetilcolinici α4β2. Legându-se de aceşti receptori, vareniclina acţionează în două moduri: acţionează ca nicotina (agonist parţial), ajutând astfel la reducerea simptomelor de întrerupere, dar şi împotriva nicotinei (antagonist), luându-i locul, ajutând astfel la reducerea efectelor plăcute ale fumatului.

Indicatii

Champix se utilizează la adulţi pentru a-i ajuta să se lase de fumat.

Contraindicatii

Champix nu se administrează persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la vareniclină sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

Administrare

Tratamentul cu Champix are mai multe şanse de reuşită la fumătorii care doresc să se lase de fumat şi care beneficiază şi de alte sfaturi şi de sprijin. Pacienţii îşi fixează o dată la care să se lase de fumat şi vor începe în mod normal să ia Champix cu o săptămână sau două înaintea acestei date. Pacienţii care nu vor sau nu pot să-şi fixeze o data respectivă în decurs de o săptămână sau două pot beneficia mai înainte de tratament şi alege o dată mai târziu, în decurs de cinci săptămâni de la începerea tratamentului. Tratamentul cu Champix durează 12 săptămâni. Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu apă. În prima săptămână pacientul ia un comprimat de 0,5 mg o dată pe zi timp de trei zile şi în următoarele patru zile câte un comprimat de 0,5 mg de două ori pe zi. În restul de 11 săptămâni de tratament,pacientul ia un comprimat de 1 mg de două ori pe zi. La pacienţii care nu tolerează medicamentul sau care au probleme cu rinichii pot fi utilizate doze reduse. La pacienţii care au reuşit să se lase de fumat după 12 săptămâni de tratament, medicii pot opta să continue tratamentul încă 12 săptămâni.

Reactii adverse

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Champix (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt greaţă, insomnie, vise neobişnuite şi dureri de cap.

Ambalaj

Cutie x 1 blister PVC-ACLAR/Al x 28 comprimate filmate (pachet de intretinere a terapiei).

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro