RETETA

        
        
        
        

Bioparox 0,125mg/dz aerosol x 20ml

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Les Laboratoires Servier Franta

Tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor localizate la nilul mucoasei oro-faringiene sau al cailor respiratorii in cursul sinuzitelor, rinitelor, rinofaringitelor, dupa amigdalectomie, laringite, traheite.

Actiune

Antibacterian cu actiune locala care cuprinde in spectrul de actiune streptococi de grupa A, pneumococi, stafilococi, unele suse de Neisseria, unii germeni anaerobi, Candida si Mycoplasma pneumoniae. Produsul actioneaza si ca antiinflamator.

Indicatii

Tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor localizate la nilul mucoasei oro-faringiene sau al cailor respiratorii in cursul sinuzitelor, rinitelor, rinofaringitelor, dupa amigdalectomie, laringite, traheite.

Atentionari

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Bioparox spray bucofaringian si nazal, solutie nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina

Studiile efectuate la animale nu au evidentiat potential teratogen. La om, Bioparox spray bucofaringian si nazal, solutie nu esle detectabil in plasma in conditiile folosirii topice. Nu a dovedit embriotoxicitate. Medicamentul se poate utiliza in timpul sarcinii si alaptarii.

Administrare

Adulti: 4 pulverizari oral si/sau 2 pulverizari in fiecare nara la intervale de 4 ore. Copii cu varsta peste 30 luni: intre 2 si 4 pulverizari oral si/sau 1-2 pulverizari in fiecare nara la intervale de 6 ore. De regula, durata tratamentului cu Bioparox spray bucofaringian si nazal, solutie, nu trebuie sa depaseasca 10 zile; dupa aceasta perioada este necesara reconsiderarea tratamentului. in cazul in care pacientul prezinta semne clinice generale de infectie bacteriana, este necesara administrarea unui tratament antibacterian pe cale generala. Instructiuni de utilizare inainte de prima administrare se apasa de 5 ori partea de jos a flaconului presurizat, pentru punerea in functie a pompei dozatoare. Flaconul trebuie tinut in pozitie verticala intre degetul mare si aratator, cu aplicatorul in sus. in vederea folosirii se fixeaza in locul prevazut in partea de sus a flaconului unul din cele doua aplicatoare - de culoare alba pentru administrare bucala, de culoare galbena pentru administrare nazala la adulti sau cel transparent la copii. Pentru administrare orala, se apuca cu buzele apilcatorul, apoi se apasa puternic si prelungit partea de jos a flaconului, inspirand adanc. Pentru administrare nazala, se inchide una dintre nari cu un deget, se introduce aplicatorul in cealalta nara, apoi se apasa puternic si prelungit partea de jos a flaconului, inspirand adanc. Aplicatoarele trebuie dezinfectate o data la 2 zile prin stergere cu un tampon de vata imbibat in alcool. Activare inainte de prima administrare, pompa dozatoare trebuie activata tinand flaconul in pozitie verticala intre degetul mare si aratator si apasand puternic de 5 ori, ca in imagine. Administrare orala Se scoate aplicatorul nazal galben sau cel transparent si se inlocuieste cu aplicatorul oral alb. Aplicatorul se fixeaza bine. Se apuca aplicatorul cu buzele si se apasa puternic partea de jos a flaconului o data (ca in imagine), respirand normal. Pentru adulti, sunt necesare 4 pulverizari, iar pentru copii, intre 2 si 4 pulverizari. Se repeta operatiunea de 4 ori pe zi, atat la adulti, cat si la copii. Se continua cu procedura de administare nazala prezentata mai jos. Administrare nazala Procedati in acelasi mod ca la administrarea orala dar folositi aplicatorul nazal (galben pentru adulti sau transparent pentru copii) in locul celui oral alb. Pentru adulti, sunt necesare 2 pulverizari in fiecare nara, iar pentru copii, 1-2 pulverizari in fiecare nara. Se repeta operatiunea de 4 ori pe zi, atat la adulti, cat si la copii.

Reactii adverse

Sunt posibile reactii locale trecatoare - uscaciunea mucoasei buco-faringiene si nazale, intepaturi, stranut - care, de regula, nu necesita intreruperea tratamentului. S-au raportat cazuri izolate de edem, eritem, bronhospasm in special la pacientii cu teren alergic. Asemenea fenomene obliga la intreruperea tratamentului si consultarea medicului. Este necesar sa informati medicul despre orice alta reactie adversa nementionata in acest prospect.

Supradozaj

Nu s-au semnalat cazuri de supradozaj cu Bioparox spray bucofaringian si nazal, solutie.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare. A nu se expune la temperaturi mai mari de 50"C. A nu se perfora flaconul. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Flacon cu pompa dozatoare si recipient cu solutie activa. Aplicator bucal (alb) Doua aplicatoare nazale (galben pentru adulti si transparent pentru copii)

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro