RETETA

        
        
        
        

Betaserc 8mg x 30cp

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Solvay Pharmaceuticals Belgia

Tratamentul simptomatic al sindromului Maniere definit prin urmatoarea triada de simptome principale: vertij (cu greata/varsaturi); surditate (pierderea partiala sau totala a auzului); tinitus. Tratamentul simptomatic al vertijului vestibular (ameteli).

Compozitie

Un comprimat contine diclorhidrat de betahistina 8 mg si excipienti: celuloza microcristalina, manitol, acid citric monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc.

Indicatii

Tratamentul simptomatic al sindromului Maniere definit prin urmatoarea triada de simptome principale: vertij (cu greata/varsaturi); surditate (pierderea partiala sau totala a auzului); tinitus. Tratamentul simptomatic al vertijului vestibular (ameteli).

Contraindicatii

Hipersensibilitate la diclorhidratul de betahistina sau la oricare dintre excipientii produsului. Ulcer gastro-duodenal activ. Feocromocitom.

Precautii

Pacientii cu astm bronsic trebuie monitorizati atent in timpul tratamentului. Se recomanda prudenta la pacientii cu antecedente de ulcer gastro-duodenal.

Interactiuni

Pana in prezent, nu se cunosc interactiuni cu alte produse medicamentoase sau alte tipuri de interactiuni.

Atentionari

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Diclorhidratul de betahistina nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina

Studiile efectuate la animale nu au indicat aparitia de efecte daunatoare asupra fatului. Nu exista suficiente date in ceea ce priveste utilizarea acestui medicament in timpul sarcinii pentru a putea evalua posibilele efecte daunatoare. Ca urmare, Betaserc va fi utilizat in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar si dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential fetal.

Administrare

Doza recomandata este de 24 - 48 mg diclorhidrat de betahistina, divizata in 2-3 prize pe zi. Dozele trebuie ajustate pentru fiecare pacient in functie de raspunsul clinic. Uneori ameliorarea starii clinice poate fi observata numai dupa cateva saptamani de tratament, iar efectul terapeutic maxim se obtine dupa cateva luni. Exista date conform carora inceperea tratamentului de la debutul bolii impiedica progresia acesteia si/sau pierderea auzului in fazele tardive ale afectiunii.

Reactii adverse

In unele cazuri s-au raportat tulburari gastrice usoare, care, obisnuit, se remit prin administrarea dozei in timpul meselor sau prin micsorarea dozei. Foarte rar, s-au raportat reactii de hipersensibilitate cutanate, in special eruptii cutanate, prurit si urticarie.

Supradozaj

Au fost raportate cateva cazuri de supradozaj. In majoritatea cazurilor nu au fost raportate simptome de supradozaj. Unii pacienti au prezentat simptome usoare pana la moderate, la doze de peste 200 mg diclorhidrat de betahistina. Dupa o doza de 728 mg diclorhidrat de betahistina a fost raportata o criza convulsiva. in toate cazurile, recuperarea a fost completa. Tratamentul supradozajului include masuri generale de sustinere.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

30 comprimate.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro