RETETA

        
        
        
        

Avodart 0,5mg x 30cps.moi

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: GlaxoSmithKline plc Marea Britanie

Avodart apartine unui grup de medicamente denumit inhibitori ai enizimei 5-alfa reductaza, care sunt utilizate la barbati care au o afectiune denumita hiperplazie benigna de prostata (HBP).

Substanta activa

dutasterida

Compozitie

Ce contine medicamentul dumneavoastra? Avodart capsule moi contine 0,5 mg substanta activa, dutasterida, dizolvata intr-un lichid. De asemenea, contine anumite componente inactive ale medicamentului. Solutia din interiorul capsulei contine mono-di-gliceride ale acidului caprilic/capric si butilhidroxitoluen. Capsula contine gelatina, glicerol, dioxid de titan (El 71), oxid galben de fer (E172) si cerneala de inscriptionare de culoare rosie care contine oxid rosu de fer (E172), acetoftalat de polivinil, Macrogol, propilenglicol.

Actiune

Cum actioneaza Avodart? Cresterea prostatei este determinata de un hormon sanguin denumit dihidrotestosteron (DHT). la majoritatea barbatilor, Avodart determina scaderea productiei de DHT in organism, determinand micsorarea prostatei, marite. Asa cum prostata dumneavoastra s-a marit intr-o perioada lunga de timp, reducerea dimensiunii acesteia si ameliorarea simptomelor poate dura mai mult timp.

Indicatii

Ce este Avodart si pentru ce se utilizeaza? Avodart apartine unui grup de medicamente denumit inhibitori ai enizimei 5-alfa reductaza, care sunt utilizate la barbati care au o afectiune denumita hiperplazie benigna de prostata (HBP). HBP este o crestere in dimensiuni a glandei prostatice, necanceroasa, care este localizata in portiunea inferioara a tractului urinar, inconjurand uretra (tubul prin care este transportata urina). La barbatii cu HBP, prostata devine suficient de mare pentru a comprima tubul urinar care trece prin ea. Daca tubul urinar este comprimat, el se ingusteaza, devenind dificil pentru dumneavoastra sa urinati normal si este posibil sa aveti toate sau o parte dintre urmatoarele simptome: dificultati la inceperea urinarii; jet urinar slab, intrerupt; urinare mai frecventa, in special noaptea; senzatie imperioasa de a urina, incontinenta urinara sau scurgeri de urina. Pe masura ce boala avanseaza, HBP netratata poate determina un risc crescut de blocaj complet al fluxului urinar (retentie acuta de urina) si/sau necesitatea interventiei chirurgicale.

Contraindicatii

Nu utilizati Avodart capsule moi daca: sunteti alergic la dutasterida sau la oricare alt component al Avodart capsule moi; sunteti femeie, copil sau adolescent. Solutia din capsule se poate absorbi prin piele. Astfel, in cazul perforarii sau scurgerilor din capsule, va trebui imediat sa va spalati bine pe maini, cu apa si sapun. Informati-va medicul sau farmacistul, in primul rand: Daca suferiti de boli hepatice.

Interactiuni

Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este informat cu privire la medicamentele pe care le utilizati sau pe care le-ati administrat recent. Amintiti-va sa includeti toate medicamentele, produsele naturiste sau suplimentele dietetice, cum sunt vitaminele, ferul sau calciul pe care le-ati obtinut fara prescriptie medicala.

Atentionari

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor Este improbabil ca Avodart sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra.

Administrare

CUM TREBUIE SA UTILIZATI MEDICAMENTUL? Utilizati intotdeauna medicamentul conform recomandarilor medicului dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur cum sa utilizati aceste capsule moi si pentru ce perioada de timp, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Doza uzuala este de o capsula moale Avodart (0,5 mg dutasterida), administrata cu sau fara alimente, o data pe zi. Capsula moale trebuie inghitita intreaga si nu trebuie mestecata. Este important sa continuati sa utilizati Avodart capsule moi atat timp cat le-a prescris medicul dumneavoastra, chiar daca nu simtiti un beneficiu imediat. Anumiti barbati observa o ameliorare precoce a simptomelor, totusi, altii pot necesita continuarea tratamentul timp de 3-6 luni, pentru a vedea daca Avodart ii ajuta. De asemenea, trebuie sa continuati tratamentul pe masura ce simptomele se amelioreaza. Nu intrerupeti tratamentul decat la recomandarea medicului dumneavoastra. Ce trebuie sa faceti in cazul in care omiteti o doza Daca omiteti sa utilizati o capsula moale, nu va ingrijorati, administrati urmatoarea doza in mod normal si continuati ca mai inainte. Nu utilizati capsule moi in plus, pentru a compensa dozele pe care le-ati omis.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Avodart poate determina reactii adverse. Daci aveti oricare dintre urmatoarele simptome imediat dupa ce utilizati dutasterida INTRERUPETI administrarea medicamentului si informati-va imediat medicul sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital: respiratie suieratoare aparuta brusc sau senzatie de constrictie toracica; umflarea pleoapelor, fetei sau buzelor; inrosirea pielii sau urticarie oriunde pe corp. Acestea sunt reactii adverse severe si semne ale unei reactii alergice severe pentru care puteti avea nevoie de asistenta medicala de urgenta. Totusi, reactii adverse severe ca acestea sunt rare. Daca aveti orice alte simptome pe care nu le intelegeti, informati-va medicul sau farmacistul. De asemenea, puteti prezenta urmatoarele reactii adverse a caror aparitie este asociata cu administrarea Avodart si a medicamentelor similare: impotenta (incapacitatea de a obtine sau mentine erectia); scaderea libidoului (impulsul sexual); dificultate la ejaculare; angorjarea sau durerea la nivelul sanilor. Daca apar oricare dintre aceste simptome, nu este nevoie sa intrerupeti administrarea medicamentului, dar informati-va medicul la urmatoarea vizita. Daca observati orice reactie adversa care nu este mentionata in acest prospect, informati-va medicul sau farmacistul.

Supradozaj

Ce trebuie sa faceti in caz de supradozaj? Daca utilizati in mod accidental prea multe capsule moi, intrebati-va medicul ce sa faceti sau contactati departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital pentru recomandari ulterioare. Luati ambalajul cu dumneavoastra, astfel incat medicamentul pe care l-ati administrat sa poata fi identificat

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 3 blistere a cate 10 capsule moi.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro