RETETA

        
        
        
        

AVASTIN 25MG/ML x 1FL CONC. PT. SOL. PERF. 25MG/ML ROCHE REGISTRATION L

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: ROCHE PHARMA AG - GERMANIA

Compozitie

- Substanta activa este bevacizumab - Celelalte componente sunt: trehaloza dihidrat, fosfat de sodiu, polisorbat 20 si apa pentru preparate injectabile.

Actiune

Avastin este un medicament utilizat în tratamentul cancerului avansat al intestinului gros, adica al cancerului de colon sau de rect. Avastin va fi administrat în asociere cu chimioterapie care contine un medicament de tip fluoropirimidina. Avastin este, de asemenea, utilizat în tratamentul cancerului de sân metastatic. Cînd se utilizeaza la pacientii cu cancer de sân, va fi administrat împreuna cu un medicament chimioterapic numit paclitaxel. Avastin este, de asemenea, utilizat în tratamentul cancerului pulmonar altul decât cel cu celule mici. Avastin va fi administrat în asociere cu chimioterapie care contine saruri de platina. Avastin este, de asemenea, utilizat în tratamentul cancerului renal avansat. Când este utilizat pentru pacientii cu cancer renal, va fi administrat împreuna cu un alt tip de medicament numit interferon. Substanta activa din Avastin este un anticorp monoclonal umanizat numit bevacizumab. Anticorpii monoclonali sunt proteine care recunosc si se leaga caracteristic de alte proteine specifice din organism. Bevacizumab se leaga selectiv de o proteina numita factorul de crestere a endoteliului vascular uman (FCEV), care se gaseste în interiorul peretilor vaselor sanguine si limfatice din organism. FCEV determina cresterea vaselor sanguine în interiorul tumorii, aceste vase sanguine furnizând tumorii substante nutritive si oxigen. Odata ce bevacizumab s-a legat de FCEV, el îi opreste activitatea si are ca efect prevenirea extinderii tumorii prin blocarea cresterii vaselor de sânge care îi furnizeaza substante nutritive si oxigen.

Contraindicatii

- sunteti alergic (hipersensibil) la bevacizumab sau la oricare dintre celelalte componente ale Avastin. - sunteti alergic (hipersensibil) la medicamente obtinute din celule ovariene de hamster chinezesc (COH) sau la alti anticorpi monoclonali umani sau umanizati recombinanti. - aveti cancer cerebral care nu a fost tratat. - sunteti gravida.

Sarcina

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca ati urmat recent, sau urmati radioterapie. Sarcina si alaptarea Nu trebuie sa utilizati acest medicament daca sunteti gravida. Avastin poate afecta fatul deoarece poate opri formarea de vase de sânge noi. Medicul dumneavoastra trebuie sa va sfatuiasca despre utilizarea unor metode contraceptive în timpul tratamentului cu Avastin si cel putin 6 luni dupa ultima doza de Avastin. Anuntati-va imediat medicul daca sunteti gravida, daca ati ramas gravida în timpul tratamentului cu acest medicament sau intentionati sa ramâneti gravida în viitorul apropiat. Nu trebuie sa va alaptati copilul în timpul tratamentului cu Avastin si cel putin 6 luni dupa ultima doza de Avastin, deoarece acest medicament poate sa influenteze cresterea si dezvoltarea copilului dumneavoastra. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.

Administrare

Doze si frecventa administrarii Doza de Avastin necesara depinde de greutatea dumneavoastra si de tipul de cancer care urmeaza a fi tratat. Doza recomandata este de 5, 7,5, 10 sau 15 mg pentru fiecare kilogram. Medicul dumneavoastra va va prescrie doza de Avastin potrivita. Veti fi tratat cu Avastin o data la fiecare 2 sau 3 saptamâni. Numarul perfuziilor care vi se vor administra depinde de modul în care raspundeti la tratament. Administrarea acestui medicament trebuie sa continue pâna când Avastin nu mai poate opri cresterea tumorii. Medicul va discuta aceasta cu dumneavoastra. Mod si cale de administrare Avastin este un concentrat pentru solutie perfuzabila. În functie de doza care v-a fost prescrisa, o parte sau întreg continutul unui flacon de Avastin va fi diluat cu o solutie salina înainte de utilizare. Un medic sau o asistenta va va administra solutia diluata de Avastin prin perfuzie intravenoasa. Prima perfuzie vi se va administra pe durata a 90 de minute. Daca aceasta a fost bine tolerata, a doua perfuzie poate sa fie administrata pe durata a 60 de minute. Perfuziile ulterioare pot fi administrate pe durata a 30 minute. Administrarea Avastin trebuie oprita temporar: - daca dezvoltati hipertensiune arteriala severa care necesita tratament cu medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale, - daca aveti probleme cu vindecarea ranilor dupa o interventie chirurgicala, - daca urmeaza sa fiti supusi unei interventii chirurgicale Administrarea Avastin trebuie oprita definitiv daca apar : - hipertensiune arteriala severa care nu poate fi controlata cu medicamente pentru scaderea tensiunii arteriala; sau o crestere brusca si severa a tensiunii arteriale, - prezenta proteinelor în urina, însotita de edeme corporale, - o perforatie în peretele intestinului, - o cale anormala de comunicare de tip tubular sau un pasaj între trahee si esofag, sau între organele interne si piele sau alte tesuturi care, în mod normal nu sunt în legatura, si sunt considerate de medicul dumneavoastra ca fiind severe, - un cheag de sânge în artere, - un cheag de sânge în venele de la nivelul plamânilor, - orice sângerare severa Daca se administreaza prea mult Avastin - puteti dezvolta o migrena severa. Daca se întâmpla aceast lucru, trebuie sa discutati imediat cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Daca este omisa o doza de Avastin - medicul dumneavoastra va decide când trebuie sa va fie administrata urmatoarea doza de Avastin. Trebuie sa discutati despre aceasta cu medicul dumneavoastra. Daca încetati sa luati Avastin: Oprirea tratamentului dumneavoastra cu Avastin poate determina oprirea efectului asupra cresterii tumorii. Nu opriti tratamentul decât daca ati discutat despre aceasta cu medicul dumneavoastra. Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare

A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. A se pastra la frigider (2oC-8oC). A nu se congela. A se pastra flaconul în cutie. A nu se utiliza dupa data de expirare, care este inscriptionata pe cutie sau pe eticheta flaconului dupa abrevierea EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Solutiile perfuzabile trebuie utilizate imediat dupa diluare. Aruncati orice cantitate de medicament ramasa neutilizata.

Ambalaj

Fiecare cutie de Avastin, concentrat pentru solutie perfuzabila, contine un flacon. Flaconul contine 16 ml de concentrat lichid, steril, usor opalescent, incolor pâna la slab brun. Concentratul trebuie diluat înainte de utilizare pentru a se obtine o solutie pentru perfuzie intravenoasa.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro