RETETA

        
        
        
        

ASMANEX TWISTHALER 400 MCG x 30DZ PULB. INHAL. 400MCG/DOZA SCHERING PLOUGH EURO

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Schering-Plough Corporation USA

Compozitie

O doză conţine 400 micrograme furoat de mometazonă.

Indicatii

Tratamentul de lungă durată al astmului bronşic persistent.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la furoat de mometazonă, la alţi steroizi sau la oricare dintre excipienţii produsului. Pacienţii cu intoleranţă la lactoză: doza maximă zilnică recomandată conţine 4,64 mg lactoză pe zi. Pacienţii care prezintă intoleranţă ereditară la galactoză, deficit Lapp de lactază sau malabsorbţie de glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Sarcina

Nu există studii adecvate efectuate la femeia gravidă. Studiile efectuate la animal prin administrarea de furoat de mometazonă sau alţi glucoglucocorticoizi au demonstrat toxicitate asupra reproducerii; cu toate acestea, nu se cunoaşte riscul potenţial la om. La fel ca în cazul altor preparate glucocorticoidiene care se administrează inhalator, furoatul de mometazonă nu se va utiliza în timpul sarcinii, decât în cazul în care beneficiul potenţial pentru mamă justifică riscul potenţial pentru mamă, făt sau nou-născut. Copiii născuţi din mame care au primit glucocorticoizi în timpul sarcinii urmează să fie monitorizaţi cu atenţie pentru a se observa eventualele semne de hipocorticism. Se ştie că, la şobolan, furoatul de mometazonă se excretă în doze mici în lapte. Nu se ştie dacă furoatul de mometazonă se excretă în laptele uman, de aceea, trebuie să se manifeste precauţie în cazul în care Asmanex Twisthaler 200 micrograme se administrează la femeia care alăptează.

Administrare

Acest produs se administrează exclusiv prin inhalare. Se utilizează la pacienţi adulţi şi adolescenţi în vârstă de ł 12 ani. Dozele recomandate se stabilesc în funcţie de gradul de severitate a astmului bronşic. Pacienţi cu astm bronşic uşor-moderat persistent: Doza recomandată iniţial pentru majoritatea pacienţilor din această categorie este de 400 micrograme furoat de mometazonă, o dată pe zi. Datele sugerează că un control mai eficient al astmului bronşic se obţine dacă doza unică zilnică se administrează seara. La unii pacienţi, astmul bronşic poate fi controlat în mod adecvat prin administrarea a 400 micrograme furoat de mometazonă zilnic, în două prize (200 micrograme furoat de mometazonă, administrate de două ori pe zi). Doza de Asmanex Twisthaler 200 micrograme trebuie să fie individualizată şi stabilită la valoarea cea mai mică care poate să asigure menţinerea unui control eficient al astmului bronşic. Reducerea dozei la 200 micrograme administrate o dată pe zi, seara, poate reprezenta, pentru unii pacienţi, doza de întreţinere eficace. Pacienţi cu astm bronşic sever: Doza recomandată iniţial este de 400 micrograme furoat de mometazonă, administrate de două ori pe zi, şi reprezintă doza maximă recomandată. În momentul în care simptomele sunt controlate, se va stabili doza minimă eficientă Asmanex Twisthaler 200 micrograme. La pacienţii cu astm bronşic sever, care au primit anterior glucocorticoizi oral, tratamentul cu Asmanex Twisthaler 200 micrograme se va iniţia concomitent cu administrarea dozei uzuale de întreţinere de glucocorticoid sistemic. După aproximativ o săptămână, poate să fie iniţiată retragerea treptată a glucocorticoidului sistemic, prin reducerea sau alternarea dozei zilnice. Următoarea reducere se va face după un interval de timp de una-două săptămâni, în funcţie de răspunsul pacientului. În general, aceste reduceri nu trebuie să depăşească 2,5 mg de prednison/zi sau echivalentul acestuia. Se recomandă cu fermitate retragerea lentă a glucocorticoidului sistemic. În cursul retragerii glucocorticoizilor administraţi pe cale orală, pacienţii trebuie să fie monitorizaţi cu atenţie, pentru a se observa eventualele semne de instabilitate a astmului bronşic, incluzând măsurători obiective ale funcţiei respiratorii, precum şi semne de insuficienţă adrenală. Pacientul trebuie informat că Asmanex Twisthaler 200 micrograme nu este destinat utilizării ”la cerere” ca medicament care ameliorează simptomele acute şi că acest produs trebuie utilizat în mod regulat, pentru menţinerea beneficiului terapeutic, chiar şi în cazul în care pacientul este asimptomatic.

Supradozaj

Datorită biodisponibilităţii sistemice scăzute a acestui produs, este puţin probabil ca supradoza să necesite tratament, în afară de supraveghere, urmată de iniţierea administrării dozei prescrise corespunzătoare. Inhalarea sau administrarea pe cale orală a unor doze foarte mari de glucocorticoizi poate conduce la supresia funcţiei axului hipotalamohipofizocorticosuprarenalian. Atitudinea în situaţiile în care s-au inhalat doze de furoat de mometazonă mai mari decât cele recomandate trebuie să includă monitorizarea funcţiei suprarenaliene. Terapia cu furoat de mometazonă în doze suficient de mari pentru a controla astmul bronşic poate fi apoi continuată.

Pastrare

A se păstra în ambalajul original până la deschidere. A nu se ţine la frigider. A nu se congela. A se păstra la temperaturi sub 30°C.

Ambalaj

Dispozitiv de administrare conţinând doze multiple de pulbere. Dozatorul inclus în dispozitivul de administrare indică numărul de doze rămase.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright © 2009-2015: Farmablu.ro