RETETA

        
        
        
        

Arlevert x 50cp

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Hennig Arzneimittel GmbH & Co KG Germania

Vertij de diferite etiologii.

Compozitie

Un comprimat Arlevert contine: - cinarizina 20 mg, - dimenhidrinat 40 mg - excipienti: celuloza microcristalina, amidon de porumb, talc, hipromeloza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, croscarmeloza sodica.

Grupa farmaceutica

medicamente pentru tratamentul tulburarilor de echilibru, medicamente antivertiginoase, combinatii

Indicatii

Vertij de diferite etiologii.

Contraindicatii

Arlevert nu trebuie utilizat in caz de: - intoxicatii acute; - convulsii; - suspiciunea existentei unor formatiuni intracraniene inlocuitoare de spatiu (diagnosticarea acestora este mai dificila); - tensiune intraoculara crescuta (glaucom cu unghi ingust); - marire de volum a prostatei (adenom de prostata) ce determina retentie urinara; - marire de volum a prostatei (adenom de prostata) ce determina retentie urinara; - consum de etanol; - tratament cu antibiotice aminoglicozidice, deoarece pot fi mascate reactiile adverse ale acestora; - prematuri sau nou-nascuti; - sarcina; - alaptare.

Interactiuni

Arlevert nu trebuie administrat in asociere cu inhibitorii monoaminooxidazei. Reactiile adverse anticolinergice sunt potentate de administrarea concomitenta a antidepresivelor triciclice si a parasimpatoliticelor. Medicamentele cu actiune deprimanta asupra sistemului nervos central si etanolul pot potenta efectele deprimante centrale ale Arlevert. Administrarea concomitenta a medicamentelor ce cresc tensiunea arteriala sau a antihipertensivelor trebuie facuta cu precautie. Sunt necesare monitorizarea tensiunii arteriale si ajustarea dozei administrate. Efectul procarbazinei este potentat. Efectele glucocorticoizilor si heparinei pot fi diminuate. Arlevert diminueaza tulburarile de motilitate induse de fenotiazina (sindrom extrapiramidal). Va rugam sa aveti in vedere ca aceste informatii sunt valabile si in cazul in care ati utilizat recent aceste medicamente.

Atentionari

Copii La copii, mai ales in caz de supradozaj, pot sa apara semne de excitatie centrala. Varstnici In cazuri rare pot sa apara tulburari ale miscarilor automate (ale sistemului extrapiramidal) precum tremor, cresterea tonusului muscular, hipokinezie, mai ales la varstnici, dupa administrarea unor doze mai mari, de exemplu peste 150 mg cinarizina pe zi (doza zilnica maxima recomandata de 5 comprimate Arlevert contine 100 mg cinarizina). In acest caz tratamentul trebuie intrerupt si medicul va decide daca va fi reluat ulterior cu o doza redusa. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Acest medicament, chiar in cazul utilizarii sale in conformitate cu recomandarile medicului, poate sa afecteze timpul de reactie in asa masura incat sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Aceasta afectare este si mai grava in cazul consumului concomitent de etanol sau in cazul utilizarii concomitente a medicamentelor cu actiune deprimanta asupra sistemului nervos central.

Sarcina

Profilul de siguranta a admnistrarii Arlevert la om in perioada de sarcina sau de alaptare nu a fost suficient stabilit. De aceea, Arlevert nu trebuie administrat in perioada de sarcina sau de alaptare. Dimenhidrinatul poate amplifica contractiile uterine si poate determina nasterea prematura. La om, el este excretat in cantitati mici in laptele matern.

Administrare

Urmatoarele recomandari pentru administrare pot fi urmate doar daca medicul dumneavoatra nu v-a recomandat altfel. Va rugam sa utilizati Arlevert asa cum v-a fost recomandat pentru ca actiunea acestuia sa fie eficace. Cat de des si cate comprimate Arlevert trebuie administrate? La adulti, doza zilnica recomandata este de cate un comprimat Arlevert de 3 ori pe zi. La inceputul tratamentului si in cazurile grave, doza poate fi crescuta pana la maximum 5 comprimate Arlevert pe zi. Cum si cand trebuie administrat Arlevert? Comprimatele trebuie administrate dupa mese, fara a fi mestecate, cu o cantitate suficienta de lichid. Cat timp trebuie administrat Arlevert? Medicul dumneavoastra va stabili durata tratamentului. Ce trebuie sa aveti in vedere daca ati utilizat prea putine comprimate Arlevert sau daca ati omis administrarea unei doze? Continuati utilizarea medicamentului asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Nu administrati o doza dubla pentru a compensa doza omisa. Ce trebuie sa aveti in vedere daca intrerupeti sau opriti prematur tratamentul? Inainte de a intrerupe tratamentul adresati-va medicului dumneavoastra. Nu intrerupeti tratamentul decat la recomandarea medicului dumneavoastra, deoarece poate fi afectat succesul tratamentului.

Reactii adverse

In timpul administrarii Arlevert pot sa apara, mai putin frecvent, sedare, tulburari neurologice centrale, uscaciunea gurii, mictiune dificila, tulburari vizuale, tensiune intraoculara crescuta (glaucom cu unghi ingust) precum si reactii de hipersensibilitate (de exemplu reactii cutanate), rareori, tulburari gastro-intestinale, cefalee si transpiratii si, foarte rar, lupus eritematos si lichen plan. In cazuri izolate pot sa apara agranulocitoza si leucopenie reversibile. In cazuri rare pot sa apara tulburari ale miscarilor automate precum tremor, cresterea tonusului muscular, hipokinezie, mai ales la varstnici, dupa administrarea unor doze mai mari, de exemplu peste 150 mg cinarizina pe zi (doza zilnica maxima recomandata de 5 comprimate Arlevert contine 100 mg cinarizina). In acest caz tratamentul trebuie intrerupt si medicul va decide daca va fi reluat ulterior cu o doza redusa. La copii, mai ales in caz de supradozaj, pot sa apara semne de excitatie centrala. Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu a fost inclusa in acest prospect, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Supradozaj

In cazul producerii unui supradozaj, adresati-va imediat medicului dumneavoastra! Simptomatologia supradozajului Ambele substante active au limite de siguranta largi. Dimenhidrinatul poate sa determine somnolenta in cazul unui supradozaj usor. In cazul supradozajului sever pot sa apara deprimarea functiei respiratorii, tahicardie, cresterea tensiunii arteriale, deprimarea activitatii sistemului nervos central, semne de excitatie centrala (mai ales la copii), convulsii, fenomene anticolinergice, tulburari vizuale, tremor si coma. Intoxicatiile pot prezenta simptomele asemanatoare intoxicatiei cu atropina (pupile fixe dilatate, eritem cutanat, xerostomie, hiperpirexie si, in unele cazuri, tulburari gastro-intestinale). Tratamentul supradozajului Se vor provoca varsaturi. In cazul in care aceasta masura terapeutica este lipsita de succes se recomanda efectuarea lavajului gastric cu ser fiziologic. Insuficienta respiratorie si circulatorie sunt tratate prin masuri terapeutice obisnuite. Se recomanda monitorizarea cu atentie a temperaturii corpului deoarece, mai ales la copii, poate sa apara hiperpirexia, ca urmare a intoxicatiei cu antihistaminice. Simptomele asemanatoare crampelor pot fi tratate prin administrarea unui barbituric cu actiune scurta. In cazul producerii unor efecte anticolinergice centrale marcate, poate fi utilizata ca antidot fizostigmina (dupa efectuarea testului la fizostigmina): doza recomandata este de 0,03 mg fizostigmina/kg (la adulti doza maxima este 2 mg fizostigmina, iar la copii 0,5 mg fizostigmina) administrata intravenos lent (sau, daca este necesar, intramuscular). Dimenhidrinatul este dializabil. Totusi, eficacitatea acestei masuri terapeutice este considerata a fi nesatisfacatoare. O eliminare eficace poate fi obtinuta prin hemoperfuzie pe substrat de carbune activat. Pana in prezent, nu sunt disponibile date referitoare la posibilitatea de dializare a cinarizinei.

Ambalaj

50 capsule.

Opinia cumparatorului:

BOZDOG LIGIA|2010-11-16

NE PUTETI INDICA CUM PUTEM ACHIZITIONA ACEST MEDICAMENT DEOARECE ON LINE NU SE POATE IAR IN FARMACIILE DIN SIBIU NU SE GASESTE.AM GASIT ACUM O LUNA,AVEM RETETA PENTRU EL DAR NU PUTEM CUMPARA CA NU AVEM DE UNDE.POATE NE INDICATI IN SIBIU UN LOC UNDE SE POATE CUMPARA.MULTUMESC,LIGIA BOZDOG

FarmaBlu|2010-11-19

Momentan nu se mai importa acest medicament.

avarvaroaei|2010-12-26

Am auzit ca nuse mi fabrica acest produs.Este devarat?Unde se mai poate gasi in Suceava?

farmablu|2010-12-28

Este adevarat, nu se mai gaseste

ema|2011-03-14

acest produs face minuni ,dupa 6 luni de chinuri de la prima tableta nu am mai fost ametita. eu l-am procurat din germania. este cam greu dar merita efortul va garantez
Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro