RETETA

        
        
        
        

Antalcol 500mg x 50cp (Sintofarm)

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Sintofarm SA Romania

Alcoolism cronic - ca tratament adjuvant pentru curele de dezintoxicare ale alcoolicilor.

Compozitie

Un comprimat contine disulfiram 500 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, povidona K30, acid stearic, laurilsulfat de sodiu, talc, stearat de magneziu.

Grupa farmaceutica

medicamente utilizate in tratamentul dependentei de alcool

Indicatii

Alcoolism cronic - ca tratament adjuvant pentru curele de dezintoxicare ale alcoolicilor.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la disulfiram sau la oricare dintre excipientii medicamentului. Insuficienta hepatica. Insuficienta renala. Insuficienta respiratorie severa. Diabet zaharat. Psihoze, risc suicidar. Epilepsie. Antecedente de accident vascular cerebral. Afectiuni cardiovasculare (cum sunt insuficienta cardiaca, boli coronariene, hipertensiune arteriala). Pacienti cu galactozemie, sindrom de malabsorbtie la glucoza/galactoza sau cu deficit de lactaza.

Precautii

Disulfiramul trebuie administrat numai la pacientii care nu au consumat bauturi alcoolice si nu au utilizat medicamente care contin etanol in ultimele 24 ore. Nu se administreaza fara consimtamantul celui tratat. Medicamentul trebuie administrat dupa un examen medical complet (clinic si biologic). Disulfiramul determina o reactie severa cand etanolul este absorbit chiar si in cantitate mica. Pacientul trebuie avertizat ca solutiile ``orale, ``unele alimente`` sau bauturi, produsele igienice pot contine etanoi in cantitate suficienta pentru a produce o reactie potential severa, dupa administrarea de disulfiram. In cazuri usoare reactia se poate manifesta prin inrosirea fetei, greata, varsaturi, senzatie de rau, tahicardie, hipotensiune arteriala; manifestarile apar in 10 minute de la ingestia de etanol si se mentin o jumatate de ora pana la mai multe ore. Au fost raportate cazuri de reactii severe manifestate prin colaps cardiovascular, moarte subita, tulburari de ritm, criza anginoasa, infarct miocardic, deprimare respiratorie si chiar accidente neurologice (edem cerebral, hemoragie meningeana). Pacientii nu trebuie sa consume etanol in timpul tratamentului si 2 saptamani dupa intreruperea tratamentului cu disulfiram.

Interactiuni

In timpul tratamentului cu disulfiram si 2 saptamani dupa intreruperea acestuia nu trebuie consumate bauturi alcoolice si nu trebuie utilizate medicamente care contin etanol. Disulfiramul produce tulburari neuro-psihice marcate in asociere cu antidepresive triciclice, in special amitriptilina. Disulfiramul poate creste efectele toxice ale fenitoinei, clordiazepoxidului si diazepamului prin inhibarea metabolizarii acestora. Asocierea disulfiramului cu deprimante ale sistemului nervos central poate creste efectele ambelortipuri de medicamente. Au fost raportate cazuri de agravare a starii confuzionale si modificari de comportament in cazul administrarii concomitente a disulfi ramului cu metronidazol, izoniazida sau paraldehida. Asocierea cu warfarina (si, prin extrapolare, cu alte anticoagulante orale) creste efectul anticoagulant cu risc hemoragie (prin scaderea metabolizarii hepatice). Se recomanda controlul frecvent al timpului de protrombina si supravegherea INR-ului. De asemenea, se recomanda ajustarea dozei de anticoagulant oral in timpul tratamentului cu disulfiram si timp de 8 zile dupa intreruperea acestuia.

Atentionari

Nu trebuie niciodata administrat in boli cu afectarea starii de constienta. Medicamentul se va administra cu prudenta in afectiuni tiroidiene. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Pacientii trebuie avertizati despre riscul de somnolenta asociat cu utilizarea disulfiramului, mai ales la inceputul tratamentului, care poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina

Studiile la animale cu disulfiram au evidentiat efecte teratogene. Riscul de aparitie al acestora este crescut in prezenta etanolului, el insusi teratogen si fetotoxic daca este consumat in mod cronic si in cantitate mare. Pana in prezent, in clinica, nu exista date concludente pentru a evalua un eventual efect malformativ sau fetotoxic al disulfiramului administrat in timpul sarcinii. In consecinta, utilizarea disulfiramului este contraindicata in timpul sarcinii. Nu se cunoaste daca disulfiramul se excreta in laptele matern, in timpul tratamentului cu disulfiram nu se recomanda alaptarea.

Administrare

Doza recomandata este de un comprimat Antaicol 500 mg (500 mg disulfiram) pe zi timp de1-2saptamani. Pentru tratamentul de intretinere doza recomandata este de un comprimat Antaicol 500 mg (500 mg disulfiram) o data la 2 zile. Tratamentul cu disulfiram se incepe obligatoriu in spital si se face sub supraveghere medicala si cu cooperarea bolnavului.

Reactii adverse

Reactii adverse datorate disulfiramului: somnolenta si oboseala la inceputul tratamentului; senzatia de gust metalic, halena fetida; tulburari gastro-intesiinale; cefalee; miros neplacut la pacientii cu colostomie; polinevrita la nivelul membrelor inferioare, nevrita optica; tulburari neuropsihice - tulburari de memorie, confuzie; rareori, reactii psihotice; rareori, hepatita (s-au raportat cazuri de hepatita fulminanta); impotenta, scaderea libidoului; reactii alergice cutanate. Reactii adverse datorate asocierii disulfiram - etanol: - inrosirea fetei, greata, varsaturi, senzatie de rau, tahicardie, hipotensiune arteriala; - reactii mai severe - colaps cardiovascular, moarte subita, tulburari de ritm, crize anginoase, infarct miocardic, deprimare respiratorie, chiar accidente neurologice (edem cerebral, hemoragie meningeana).

Supradozaj

In caz de supradozaj prin nerespectarea dozelor terapeutice se face tratament cu hiposulfit de sodiu sau de magneziu, injectabil intravenos 10 ml solutie 10% sau intramuscular 5 ml solutie 10%. Supradozajul asociat disulfiram - etanol determina coma sau sindrom confuzional, colaps cardiovascular, complicatii neurologice. Se recomanda tratament simptomatic si de sustinere.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor

Ambalaj

Cutie cu flacon din polietilena a 50 comprimate.

Opinia cumparatorului:

andreea|2011-02-18

Vreau sa stiu cum pot intra in posesia pastilelor antalcol.fara reteta.va multumesc.Ideea e ca am mai luat acum 2 ani si mai am nevoie de ele iar,dar momentan nu lucrez deci nu am de unde lua reteta.Va multumesc

FarmaBlu|2011-02-21

Acest medicament se elibereaza doar cu prescriptie medicala
Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro