RETETA

        
        
        
        

AMOKSIKLAV 2 X 400MG+57MG/5ML PULBERE SUSPENSIE ORALA x 35ML PULB. PT. SUSP. ORALA 400MG+57MG/5ML

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Lek Pharmaceuticals dd Slovenia

Infectii provocate de microorganisme sensibile la Amoksikiav: infectii ale tractului respirator superior si inferior; infectii ale tractului urinar; infectii ginecologice; infectii ale pielii si tesuturilor moi; infectii gastrointestinale.

Compozitie

O seringă gradată (5 ml suspensie orală) conţine 400 mg de amoxicilină sub formă de trihidrat şi 57 mg de acid clavulanic sub formă de sare de potasiu. Excipienţi: acid citric anhidru, citrat de sodiu anhidru, celuloză microcristalină, gumă xanthan, dioxid de siliciu coloidal, dioxid de siliciu, aromă de cireşe sălbatice, aromă de lămâie, zaharină sodică, manitol. Raportul amoxicilină/acid clavulanic este de 7/1.

Actiune

Amoksikiav este o combinatie de amoxicilina si acid clavulanic. Acidul clavulanic este produs de Streptomyces clavuligerus. Singur are o activitate antibacterian slaba, dar actioneaza ca inhibitor potential si ireversibil al/3-lactamazei. Impreuna cu enzima produce complexe stabile, inactive si protejeaza amoxicilina contra degradarii.

Indicatii

Infectii provocate de microorganisme sensibile la Amoksikiav: infectii ale tractului respirator superior si inferior; infectii ale tractului urinar; infectii ginecologice; infectii ale pielii si tesuturilor moi; infectii gastrointestinale.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la penicilina, mononucleoze, leucemie limfatica.

Precautii

Amoksikiav se va utiliza cu prudenta la pacientii cu antecedente alergice. Nu s-a stabilit siguranta utilizarii Amoksiklav-ului in timpul sarcinii, totusi studiile pe animale nu au relevat teratogenicitatea. La pacientii cu insuficienta hepatica sau renala severa dozarea va fi redusa adecvat sau intervalele dintre prize vor fi prelungite.

Administrare

Doza de suspensie 457 mg/5 ml la copii: în otite, sinuzite, infecţii ale aparatului respirator inferior şi alte infecţii grave: doza uzuală la copii este de 45 mg amoxicilină/kg şi zi (corespunzător la 0,3-0,5 ml suspensie/kg şi zi) la intervale de 12 ore. Infecţii moderate: doza recomandată este de 25 mg/kg şi zi, la intervale de 12 ore. Pentru administrarea suspensiei se utilizează seringa gradată a 5 ml suspensie orală (3/4 din volumul seringii gradate reprezintă 3,75 ml suspensie orală, iar 1/2 din volumul seringii gradate reprezintă 2,5 ml suspensie orală). Doza maximă zilnică pentru acidul clavulanic este de 10 mg/kg şi zi, iar doza maximă de amoxicilină este de 45 mg/kg şi zi. La pacienţii cu insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei între 10-30 ml/min), doza se micşorează sau mtervalul de timp se măreşte. In caz de anurie, intervalul dintre doze trebuie prelungit la 48 de ore sau mai mult. Indicaţii pentru prepararea suspensiei Preparaţi suspensia în modul următor: Agitaţi flaconul pentru dispersia pudrei, adăugaţi cantitatea de apă, fiartă şi răcită în prealabil, necesară pentru reconstituire (vezi tabelul de mai jos) în două porţii. Flaconul se agită puternic până la dizolvarea completă a pulberii.

Reactii adverse

Reactiile adverse sunt de obicei moderate. Cele mai frecvente sunt tulburarile digestive (greata, voma, diaree). Aceste reactii pot fi minimalizate daca medicaamentul este luat in timpul meselor. Pot apare reactii cutanate. Daca apar eruptii (rash), se va intrerupe administrarea Amoksiklav-ului. Rareori poate apare o crestere a enzimelor hepatice.

Supradozaj

In caz de supradozaj nu s-au raportat reacţii adverse majore sau mortalitate. In cazul ingestiei unor doze foarte mari pacientul trebuie ţinut sub observaţie şi trebuie administrat tratamentul corespunzător. Simptomatologia cuprinde: insomnie, vertij, stare de agitaţie sau crize convulsive. După ingestie recentă (4 ore sau mai puţin), se îndepărtează conţinutul gastric prin provocare de vărsături sau lavaj gastric; se administrează cărbune activ pentru a reduce absorbţia. Amoxicilină şi clavulanatul de potasiu pot fi eliminate prin hemodializă.

Pastrare

Suspensia reconstituită trebuie păstrată în frigider şi utilizată în decurs de 7 zile. A se păstra la temperaturi între 2-8°C, după prepararea suspensiei. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie x 1 flacon din sticla bruna cu pulbere pentru 35 ml suspensie orala + seringa dozatoare

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright © 2009-2015: Farmablu.ro