RETETA

        
        
        
        

AMLODIGAMMA 5 MG x 100 COMPR. 5MG WORWAG PHARMA GMBH &

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Worwag Pharma GmbH & Co. KG Germania

Compozitie

Substanţa activă este amlodipina. Celelalte componente sunt povidonă K 30, celuloză microcristalină pH 101, hidrogenofosfat de calciu anhidru, crospovidonă tip A, stearat de magneziu.

Actiune

Amlodipina aparţine grupului de medicamente cunoscute ca blocante ale canalelor de calciu (antagonişti de calciu). Blocantele canalelor de calciu scad presiunea sanguină prin relaxarea pereţilor vaselor de sânge. Ele au, de asemenea, efect asupra inimii, de aceea pot fi utilizate în angină (angina pectorală).

Indicatii

Hipertensiune arterială Variate tipuri de angină pectorală cu excepţia anginei instabile Amlodipina poate fi utilizată pentru tratamentul anginei pectorale, singură (în monoterapie) sau împreună cu alte medicamente.

Contraindicatii

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amlodipină, la alte blocante ale canalelor de calciu similare (aşa numiţi derivaţi de dihidropiridine) sau la oricare dintre celelalte componente ale Amlodigamma; -dacă aveţi presiune sanguină foarte scăzută; -dacă suferiţi de şoc (o scădere foarte severă a tensiunii arteriale datorită căreia deveniţi inconştient); -dacă aveţi insuficienţă cardiacă în primele 28 de zile după un infarct miocardic acut; -dacă fluxul de sânge din cavităţile stângi ale inimii este obstrucţionat; -dacă suferiţi de angină pectorală instabilă; -dacă nu sunteţi sigur dacă una dintre situaţiile anterioare vi se aplică dumneavoastră, întrebaţi medicul sau farmacistul.

Precautii

-dacă aveţi insuficienţă cardiacă; -dacă aveţi afecţiuni ale rinichiului; -dacă aveţi afecţiuni ale ficatului; amlodipina trebuie administrată cu foarte mare prudenţă, deoarece doza necesară nu se cunoaşte exact în această situaţie.

Sarcina

Există foarte puţine informaţii dacă este dăunător să se administreze amlodipina în timpul sarcinii. Amlodipina poate fi utilizată în timpul sarcinii doar dacă medicul decide că este absolut necesar. Nu există informaţii asupra utilizării amlodipinei în timpul alăptării.

Administrare

Luaţi întotdeauna Amlodigamma exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza este stabilită de către medicul dumneavoastră. Înghiţiţi compimatele cu mult lichid, de exemplu cu un pahar de apă. Comprimatele pot fi luate înainte, în timpul sau după masă. Adulţi Doza iniţială pentru hipertensiunea arterială sau angină pectorală: 5 mg o dată pe zi. Doza maximă pentru hipertensiune arterială sau angină pectorală: dacă nu s-a observat un efect suficient după 2-4 săptămâni de tratament, doza poate fi crescută la maxim 10 mg o dată pe zi. Vârstnici Nu există un dozaj special pentru vârstnici; se impune prudenţă când doza este crescută. Dacă aveţi probleme renale Dacă aveţi probleme renale, nu este necesară modificarea dozei. Amlodipina nu poate fi eliminată din sânge prin dializă (rinichi artificial). Dacă urmaţi dializă renală, amlodipina trebuie administrată cu precauţii suplimentare. Dacă aveţi probleme hepatice Doza exactă necesară pentru pacienţii cu probleme hepatice nu a fost determinată. Dacă aveţi probleme hepatice, amlodipina trebuie utilizată cu prudenţă (vezi de asemenea pct.Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Amlodigamma). Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Amlodigamma Dacă dumneavoastră sau altcineva a luat mai multe comprimate de amlodipină, contactaţi imediat medicul sau farmacistul. Persoana respectivă ar trebui sa stea întinsă jos cu braţele si picioarele in sus (sprijinite pe o pereche de perne, de exemplu). Simptomele unui supradozaj sunt: ameţeli extremă sau senzaţie de leşin, dificultăţi de respiraţie, senzaţia de a urina foarte des. Dacă uitaţi să utilizaţi Amlodigamma Dacă aţi uitat să luaţi un comprimat, puteţi să îl luaţi până la un interval de 12 ore de la ora la care trebuia să îl luaţi în mod obişnuit. Dacă au trecut mai mult de 12 ore de la ora la care trebuia să luaţi comprimatul, nu trebuie să luaţi doza omisă şi trebuie să luaţi următorul comprimat la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă încetaţi să utilizaţi Amlodigamma Medicul v-a spus pentru cât timp trebuie să luaţi amlodipina. Dacă întrerupeţi tratamentul brusc, simptomele pot reapare. Nu opriţi tratamentul mai devreme decât aţi stabilit fără să discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare privind folosirea medicamentului, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Ambalaj

Cutie 100 comprimate.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright © 2009-2015: Farmablu.ro