RETETA

        
        
        
        

Altargo 1% unguent x 5g

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: GlaxoSmithKline plc Marea Britanie

Compozitie

Altargo este un unguent ce contine substanta activa retapamulin.

Actiune

Altargo este un antibiotic. El este utilizat in tratamentul de scurta durata al infectiilor cutanate superficiale. Poate fi folosit pentru a trata impetigo (o infectie a pielii care determina aparitia unor cruste), precum si mici laceratii (taieturi), escoriatii (zgarieturi) si plagi suturate (cusute) – infectate. Altargo nu trebuie utilizat pentru a trata infectii a caror cauza este sau se presupune a fi Staphylococcus aureus meticilino-rezistent (SAMR), deoarece este posibil ca Altargo sa nu aiba efect impotriva acestui tip de infectie. Totusi, el poate fi folosit pentru tratarea infectiilor determinate de alte tipuri de Staphylococcus aureus. Cei care prescriu Altargo trebuie sa aiba in vedere recomandarile oficiale cu privire la utilizarea agentilor antibacterieni. Medicamentul se elibereaza numai pe baza de reteta.

Indicatii

Substanta activa continuta de Altargo, retapamulin, este un antibiotic ce apartine clasei „pleuromutilin”. Este derivatul unui compus produs de anumite tipuri de ciuperci. Functioneaza prin blocarea ribozomilor bacterieni (partile celulelor unde se produc proteinele), inhiband cresterea bacteriilor.

Contraindicatii

Altargo nu trebuie administrat pacientilor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la retapamulin sau la oricare din celelalte ingrediente.

Administrare

Altargo trebuie utilizat doar pentru aplicatii cutanate. Se aplica pe zona afectata in strat subtire, de doua ori pe zi, timp de cinci zile. Zona tratata poate fi acoperita cu un bandaj sau cu o compresa de tifon, sterile. Altargo poate fi administrat pacientilor incepand de la varsta de noua luni, dar la pacientii cu varsta sub 18 ani, zona care urmeaza a fi tratata nu trebuie sa depaseasca 2% din suprafata corporala. in cazul in care dupa doua pana la trei zile nu se constata niciun raspuns la tratament, medicii trebuie sa reevalueze pacientul si sa aiba in vedere tratamente alternative.

Reactii adverse

Cea mai frecventa reactie secundara a unguentului Altargo (prezenta la 1 pana la 10 pacienti din 100) este iritatia la locul de aplicare.

Ambalaj

5 g.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro