RETETA

        
        
        
        

Aerius 5mg x 30cp.film

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Schering-Plough Corporation USA

Aerius este un medicament antialergic, care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica si simptomele acesteia.

Substanta activa

Desloratadinum

Compozitie

Substanta activa este desloratadina 5 mg. Celelalte componente sunt hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, talc. Filmul comprimatului este alcatuit dintr-un invelis filmat (continand Iactoza monohidrat, hipromeloza, dioxid de titan, macrogol 400, indigotin (E132) si un invelis transparent (continand hipromeloza, macrogol 400), ceara carnauba, ceara alba.

Grupa farmaceutica

Antialergice

Indicatii

CE ESTE AERIUS Sl PENTRU CE SE UTILIZEAZA? Aerius este un medicament antialergic, care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica si simptomele acesteia. Aerius amelioreaza simptomele asociate rinitei alergice (de exemplu febra fanului, alergia la praf), cum ar fi stranutul, secretia abundenta sau senzatia de mancarime nazala, senzatia de mancarime la nivelul palatului, precum si senzatia de mancarime si inrosirea ochilor sau lacrimarea. Aerius este utilizat, si pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei idiopatice cronice, cum ar fi senzatia de mancarime si papule urticariene. Ameliorarea acestor simptome dureaza o zi intreaga si nu va permite sa va reluati activitatile zilnice normale si somnul. Aerius este indicat adultilor si adolescentilor (12 ani si peste). Aveti grija deosebita cand utilizati Aerius daca aveti insuficienta renala severa.

Contraindicatii

Nu luati Aerius daca sunteti alergic (hipersensibil) la desloratadina, la oricare dintre celelalte componente ale Aerius sau la loratadina.

Interactiuni

Utilizarea altor medicamente Nu se cunosc interactiuni ale Aerius cu alte medicamente. Accelerarea batailor inimii, durere abdominala, greata (stare de rau general), varsaturi, senzatie de disconfort gastric, diaree, ameteli, somnolenta, greutate de a adormi, dureri musculare, halucinatii, convulsii, neliniste cu hiperactivitate motorie, inflamatia ficatului si valori anormale ale testelor functionale hepatice. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Utilizarea Aerius cu alimente si bauturi Aerius poate fi luat cu sau fara alimente.

Atentionari

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor Pentru dozele recomandate, nu este de asteptat ca Aerius sa va produca somnolenta sau sa va scada atentia. Totusi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenta, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Sarcina

Daca sunteti gravida sau alaptati adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Daca sunteti gravida, nu este recomandata utilizarea Aerius. Daca alaptati, nu este recomandata utilizarea Aerius.

Administrare

CUM SA LUATI AERIUS? Adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste): luati un comprimat o data pe zi. Inghititi comprimatul intreg cu apa cu sau fara alimente. Luati comprimatele atata timp cat va recomanda medicul dumneavoastra. Daca uitati sa luati Aerius Daca uitati sa luati doza de medicament la timp, luati-o cat mai curand posibil, apoi reveniti la schema de tratament obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Aerius poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. La adulti, reactiile adverse au fost similare celor produse de un comprimat care contine zahar. Cu toate acestea, oboseala, uscaciunea gurii si durerea de cap au fost raportate mai frecvent decat in cazul administrarii unui comprimat care contine zahar. Dupa punerea pe piata a Aerius, au fost raportate foarte rar cazuri.

Supradozaj

Daca luati mai mult decat trebuie din Aerius Luati Aerius numai in dozele prescrise pentru dumneavoastra. Nu se asteapta aparitia unor probleme serioase in caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, daca luati mai mult Aerius decat vi s-a recomandat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 30°C. A se pastra in ambalajul original. Nu utilizati Aerius dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Spuneti farmacistului dumneavoastra daca observati orice modificare a aspectului comprimatelor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ambalaj

Aerius comprimate filmate 5 mg este ambalat in blistere unidoza, in cutii cu 1, 2, 3, 5, 7, 10, 14, 15, 20, 21, 30, 50 sau 100 comprimate.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro