RETETA

        
        
        
        

Adrenostazin 0,3mg/ml-5ml sol.inj x 5fi

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Terapia Ranbaxy Romania

Prevenirea si tratamentul hemoragiilor chirurgicale: - profilactic preparator in interventii chirurgicale care expun la hemoragii capilare ORL, urologie, chirurgie osoasa, toraco-pulmonara, tratamentul hemoragiilor declarate.

Substanta activa

Adrenostazin

Compozitie

Adrenostazin (semicarbazona adrenocromului) este forma cea mai stabila a adrenocromului utilizat in terapeutica. Adrenocromul ca atare reprezinta unul din produsii de oxidare ai adrenalinei.

Grupa farmaceutica

hemostatic de sinteza

Actiune

Adrenostazin este un hemostatic de sinteza si un tonic capilar. Actiunea hemostatica se datoreste in primul rand unei vasoconstrictii capilare, precum si reducerii timpului de sangerare. Administrat la om normal, reduce timpul de sangerare de la 200 secunde la 120-110 secunde. Normalizeaza timpul de sangerare prelungit in mod patologic. Adrenostazinul nu intervine in procesul de coagulare; diferite teste de coagulare (timpul de coagulare, timpul de protrombina etc.) au fost gasite nemodificate dupa administrarea adrenostazinului. Adrenostazinul actioneaza asupra peretelui vascular avand actiune similara cu vitamina P, marind rezistenta acesteia si in acelasi timp diminua permeabilitatea capilara. Desi este un produs de oxidare a adrenalinei, adrenostazinul nu pastreaza nici una din proprietatile simpatico-mimetice ale acestuia, neprovocand modificari ale tensiunii arteriale, pulsului sau debitului cardiac.

Indicatii

Prevenirea si tratamentul hemoragiilor chirurgicale: - profilactic preparator in interventii chirurgicale care expun la hemoragii capilare ORL, urologie, chirurgie osoasa, toraco-pulmonara, tratamentul hemoragiilor declarate.

Contraindicatii

Nu se mentioneaza contraindicatii pentru tratamentul cu adrenostazin.

Precautii

- purpura acuta si cronica; - sindroame capilare toxice in intoxicatii arsenicale, benzolice; - sindroame benzolice. - hemoragii capilare ale aparatului respirator si digestiv; - ciroze, hepatite, hematemeze.

Administrare

Adrenostazinul se poate administra intramuscular si subcutanat. De asemenea in perfuzii intravenoase. Se recomanda 1-3 fiole de 1,5mg in 24 de ore in injectii intramusculare si subcutanate. Se administreaza in ajunul operatiei si cu o jumatate de ora inaintea interventiei. In caz de hemoragii intense se utilizeaza perfuzii a 50mg de adrenostazin in 500ml solutie izotonica.

Ambalaj

Cutii cu 5 fiole de 5ml cu 1,5mg.

Opinia cumparatorului:

pantazi|2010-03-16

unde pot gasi in buzau 5 fiole de adrenostazin urgent

MARI, 23.03.2010, Bucure┼čti|2010-03-23

FOARTE, FOARTE URGENT doresc sa cumpar 20 file ADRENOSTAZIN. Unde le gasesc? Am re??et─?.
Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright ę 2009-2015: Farmablu.ro