RETETA

        
        
        
        

Aciclovir 5% crema x 2g (Egis)

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Egis Pharmaceuticals PLC Ungaria

Aciclovir crema este indicat pentru tratamentul local al infectiilor locale cauzate de virusuri herpes simplex, incluzand herpesul genital initial si recidivant si herpesul labial.

Compozitie

100 g crema contin aciclovir 5 g si excipienti: poloxamer 407, alcool cetilstearilic, laurilsulfat de sodiu, vaselina alba, parafina lichida, propilenglicol, apa purificata.

Indicatii

Aciclovir crema este indicat pentru tratamentul local al infectiilor locale cauzate de virusuri herpes simplex, incluzand herpesul genital initial si recidivant si herpesul labial.

Contraindicatii

Contraindicat pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la aciclovir sau la oricare dintre excipienti.

Precautii

Nu se recomanda aplicarea de Aciclovir 50 mg/g crema la nivelul mucoasei cavitatii bucale, vaginale sau conjunctival. Trebuie acordata o atentie deosebita pentru a se evita con­tactul accidental cu mucoasa oculara. Pacientii trebuie avertizati sa se spele pe maini inainte si dupa administrarea cremei si sa evite atingerea inutila a leziunilor, pentru a preveni agravarea bolii si raspandirea infectiei.

Interactiuni

Nu s-au raportat interactiuni medicamentoase.

Atentionari

In cazul pacientilor cu sistemul imunitar afectat (cum ar fi pacientii bolnavi de SIDA sau cei care au suferit un transplant de maduva osoasa trebuie luata in considerare administrarea orala a aciclovirului.

Sarcina

Experienta la om este limitata, de aceea tratamentul cu Aciclo­vir crema trebuie considerat numai daca beneficiile pentru mama depasesc riscurile pentru fat.

Administrare

Adulti si copii: Aciclovir crema se aplica la nivelul leziunilor de 5 ori pe zi, la aproximativ 4 ore interval, omifand doza de noapte. Tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil dupa debutul infectiei, iar pentru episoadele recurente tratamentul trebuie sa inceapa de preferat in timpul perioadei prodromaie sau cand apar primele leziuni. Tratamentul trebuie continuat timp de 5 zile. Daca dupa 5 zile nu apare vindeca­rea, tratamentul poate fi continuat inca maximum 5 zile.

Reactii adverse

Dupa aplicarea cremei pot sa apara senzatii de arsura sau intepatura la nivelul zonei aplicarii, eritem, prurit, uscarea si descuamarea usoara a pielii. Foarte rar, au fost raportate reactii anafilacfice, inclusiv angioedem. in literatura de specialitate se cunosc cazuri extrem de rare de dermatita de contact, urmare a aplicarii externe a medicamen??tului sub forma de crema. Testele de sensibilitate au demonstrat faptul ca substantele reactive au fost cel mai adesea excipientii si nu aciclovirul insusi. Nu s-au inregistrat reactii adverse sistemice, deoarece dupa aplicarea locala a aciclovirului nu are loc o absorbtie sistemica semnificativa.

Supradozaj

In cazul administrarii pe cale orala a unor cantitati mari de aciclovir crema, pot aparea greata, varsaturi, cefalee, confuzie. Aciclovirul este dializabil prin hemodializa.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 °C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Ambalaj

Tub 2 g.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro