RETETA

        
        
        
        

Aciclovir 5% crema x 15g (Gedeon)

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Gedeon Richter SA Romania

Aciclovir crema este indicat pentru tratamentul local al infectiilor locale cauzate de virusuri herpes simplex, incluzand herpesul genital initial si recidivant si herpesul labial.

Substanta activa

aciclovir

Compozitie

100 g crema contin aciclovir 5 g si excipienti: poloxamer 407, alcool cetilstearilic, laurilsulfat de sodiu, vaselina alba, parafina lichida, propilenglicol, apa purificata.

Grupa farmaceutica

chimioterapice de uz local, antivirale

Indicatii

Aciclovir crema este indicat pentru tratamentul local al infectiilor locale cauzate de virusuri herpes simplex, incluzand herpesul genital initial si recidivant si herpesul labial.

Contraindicatii

Aciclovir 50 mg/g crema este contraindicat pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la aciclovir sau la oricare dintre excipienti.

Precautii

Nu se recomanda aplicarea de Aciclovir 50 mg/g crema la nivelul mucoasei cavitatii bucale, vaginale sau conjunctival. Trebuie acordata o atentie deosebita pentru a se evita contactul accidental cu mucoasa oculara. Pacientii trebuie avertizati sa se spele pe maini inainte si dupa administrarea cremei si sa evite atingerea inutila a leziunilor, pentru a preveni agravarea bolii si raspandirea infectiei.

Interactiuni

Nu s-au raportat interactiuni medicamentoase.

Atentionari

In cazul pacientilor cu sistemul imunitar afectat (cum ar fi pacientii bolnavi de SIDA sau cei care au suferit un transplant de maduva osoasa trebuie luata in considerare administrarea orala a aciclovirului. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina

Sarcina si alaptarea Experienta la om este limitata, de aceea tratamentul cu Aciclovir 50 mg/g crema trebuie considerat numai daca beneficiile pentru mama depasesc riscurile pentru fat.

Administrare

Aciclovir 50 mg/g crema se aplica la nivelul leziunilor de 5 ori pe zi, la aproximativ 4 ore interval, omitand doza de noapte. Tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil dupa debutul infectiei, iar pentru episoadele recurente tratamentul trebuie sa inceapa de preferat in timpul perioadei prodromaie sau cand apar primele leziuni. Tratamentul trebuie continuat timp de 5 zile. Daca dupa 5 zile nu apare vindecarea, tratamentul poate fi continuat inca maximum 5 zile.

Reactii adverse

Dupa aplicarea cremei pot sa apara senzatii de arsura sau intepatura la nivelul zonei aplicarii, eritem, prurit, uscarea si descuamarea usoara a pielii. Foarte rar, au fost raportate reactii anafilacfice, inclusiv angioedem. in literatura de specialitate se cunosc cazuri extrem de rare de dermatita de contact, urmare a aplicarii externe a medicamentului sub forma de crema. Testele de sensibilitate au demonstrat faptul ca substantele reactive au fost cel mai adesea excipientii si nu aciclovirul insusi. Nu s-au inregistrat reactii adverse sistemice, deoarece dupa aplicarea locala a aciclovirului nu are loc o absorbtie sistemica semnificativa.

Supradozaj

In cazul administrarii pe cale orala a unor cantitati mari de aciclovir crema, pot aparea greata, varsaturi, cefalee, confuzie. Aciclovirul este dializabil prin hemodializa.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu a 15 g crema.

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro