RETETA

        
        
        
        

Aciclovir 400mg x 10cp (Egis)

logheaza-te pentru a da rating

Valabil doar in farmacie cu reteta

Producator: Egis Pharmaceuticals PLC Ungaria

Aciclovir, substanta activa din Aciclovir comprimate, apartine unui grup de medicamente numit antivirale.

Substanta activa

aciclovir

Compozitie

ACICLOVIR 400 mg, comprimate. Un comprimat contine aciclovir 400 mg si excipienti: polividona, celuloza microcristalina, amidon glicolat de sodiu, stearat de magneziu, siliciu coloidal anhidru.

Grupa farmaceutica

antiviral

Indicatii

Pentru ce este acest medicament? Aciclovir, substanta activa din Aciclovir comprimate, apartine unui grup de medicamente numit antivirale. Medicul prescrie aceste comprimate pentru tratamentul manifestarilor muco-cutanate produse de infectiile cu virusul Herpes Simplex (VHS) inclusiv herpesul genital. Acest medicament este util si in tratamentul herpesului zoster. NU UITATI: Acest medicament a fost prescris NUMAI pentru dvs. Nu il dati si altcuiva chiar daca prezinta aceleasi simptome. Poate sa-i dauneze.

Contraindicatii

Nu trebuie sa folositi aceste comprimate daca: - a-ti avut o reactie alergica in timpul tratamentului cu preparate care contin acictovir - stiti ca sunteti alergic la unul din componentii acestor comprimate.

Precautii

Inainte de inceperea tratamentului cu Aciclovir asigurati-va ca ati spus medicului daca sunteti insarcinata, intentionati sa ramaneti insarcinata sau alaptati. Daca suferiti de boli renale cu scaderea functiei renale, spuneti medicului. Aceste conditii impun reducerea dozelor. Precautii in timpul tratamentului cu comprimate Aciclovir Doctorul poate recomanda efectuarea anumitor teste de laborator in timpul tratamentului. Aceste teste pot evidentia anumite modificari ale valorilor bilirubinei, ureei sanguine, creatinine si elementelor sangelui.

Interactiuni

Inaintea inceperii tratamentului cu Aciclovir comprimate, asigurati-va ca i-ati spus medicului despre orice alt medicament pe care deja il luati sau pe care urmeaza sa-l luati. Unele medicamente trebuie administrate cu prudenta in cazul asocierii cu Aciclovir comprimate, cum sunt acelea care afecteaza functia renala. Daca luati Probenecid (un medicament uricozuric, utilizat in tratamentul gutei), asigurati-va ca i-ati spus medicului inainte de a incepe tratamentul cu Aciclovir. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje in timpul tratamentului cu Aciclovir Daca nu apar efecte adverse grave, tratamentul cu Aciclovir nu afecteaza activitatile zilnice cum ar fi conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

Administrare

Cum sa luati aceste comprimate? Doctorul va va spune cate comprimate sa luati si cat de des. Asigurati-va ca ati luat comprimatele conform recomandarii lui. Numarul comprimatelor pe care le luati o data se numeste doza. Aciclovir comprimate pot fi inghitite, sau luate dupa ce le zdrobiti si le dizolvati in putina apa. Pentru orice infectie tratamentul este mai eficient daca este inceput cat mai devreme posibil. Durerea, senzatiile de furnicaturi sau de intepaturi precum si roseata la nivelul pielii zonei afectate sunt semnele precoce ale bolii si trebuie sa indice inceperea tratamentului. Adulti Tratamentul infectiilor cu VHS. Medicul poate sa va spuna sa incepeti tratamentul cu o doza zilnica de 1 g (5 x 200 mg). Luati comprimatele in timpul zilei, la 4 ore timp de 5 zile. Daca aveti o infectie grava, doctorul poate sa prelungeasca tratamentul cu inca 5 zile. Asigurati-va ca urmati cu exactitate instructiunile medicului. Tratamentul pacientilor cu imunitate scazuta sau malabsorbtie. Doctorul poate considera necesara marirea dozei la 2 g pe zi (5x400 mg). Tratamentul infectiilor recidivante cu VHS la pacientii cu sistemul imunitar normal. Medicul va va recomanda sa luati 2 x 200 mg sau 3 x 200 mg pe zi. Daca acestea nu sunt suficiente, va poate recomanda sa luati o doza zilnica, de 800 mg (in doze divizate la fiecare 6 ore). Tratamentul profilactic al infectiilor cu VHS la persoane cu sistem imunitar compromis. Doza zilnica recomandata este de 800 mg (200 mg la fiecare 6 ore). Cazurile grave sau cele de malabsorbtie pot necesita doze mai mari cum ar fi 1600 mg pe zi (400 mg la fiecare 6 ore). Tratamentul herpesului zoster. Doctorul va va spune sa luati o doza de 4 g (5 x 800 mg, in doze divizate la 4 ore). Tratamentul trebuie urmarit cel putin 7 zile. Tratamentul cu aciclovir este mai eficient cand se incepe in primele 24 ore de la prima manifestare cutanata a bolii. Copii Tratamentul infectiilor cu VHS si profilaxia la copii cu sistem imunitar anormal. Copiii sub 2 ani pot primi jumatate din doza pentru adulti, 500 mg (5 x 100 mg); copiii peste 2 ani pot primi doza de adult de 1 g. Pacienti cu tulburari ale functiei renale. Dozele pentru acesti pacienti depind de testele sanguine. Doctorul va poate spune cate comprimate sa luati si cat de des. Asigurati-va ca urmati instructiunile lui. Daca luati comprimatele la ore stabilite, va puteti aminti cu usurinta sa le luati. Daca ati uitat o doza, luati-o imediat ce va amintiti si continuati tratamentul.

Reactii adverse

De obicei tratamentul cu Aciclovir comprimate este bine tolerat. Cu toate acestea pot sa apara simptome noi. Puteti avea rash, gastralgii sau diaree. Aceste efecte pot sa nu fie grave si sa dispara odata cu incetarea tratamentului. Probleme ca tulburari ale somnului, ameteala, confuzie si/sau halucinatii pot sa apara in principal la pacientii cu tulburari ale functiilor renale. Testele de laborator pot sa arate modificarile unor valori sanguine, care totusi sunt numai temporare. Daca unele din efectele mentionate mai sus se agraveaza, sau apar alte efecte nedorite care nu sunt mentionate in acest prospect, trebuie sa informati medicul!

Supradozaj

Daca dvs. sau altcineva, ati luat prea multe comprimate,sau credeti ca un copil a luat vreuna, adresati-va imediat la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect si comprimatele ramase si aratati-le medicului.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

ACICLOVIR 400 mg. comprimate: cutie cu 2 blistere a cate 5 comprimate

Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro