ARTICOLE
Specialistii americani recomanda evitarea protectiei solare la copii sub forma de spray
Publicat la data: 2014-07-16

Food and Drug Administration recomanda evitarea spray-urilor solare la copii, utilizarea acestora fiind indicata doar in cazul adultilor. In comparatie cu o crema solara, spray-urile pot fi mult mai usor de aplicat, mai ales in cazul copiilor. 

Specialistii atrag atentia asupra riscului la care sunt expusi copii in momentul utilizarii spray-ului. Este vorba de riscul de a inhala involuntar o parte din produs sau de a le ajunge in ochi, mai ales in zilele cu vant. Dincolo de  aceste precizari referitoare la formula spray,  expertii  mentin recomandarile anterioare  evitarea expunerii la soare intre 12 si 16h,  acel interval al zilei in care raze UV  au cea mai mare intensitate.

Copiii trebuie protejati cu haine lejere, chiar daca se afla la umbra unei umbrele de soare. Ochelarii de soare sunt de asemenea importanti pentru protectia retinei. Crema solara se aplica la fiecare doua ore si dupa fiecare baie in apa. Sunt de preferat formulele cu indice ridicat de protectie, cu filtre UVA si UVB. Totusi, nu este disponibila un produs solar care sa filtreze complet razele UV si sa permita o expunere prelungita la soare.

Sursa: Yahoo Sante!
Versiunea completa | Termeni si conditii | Confidentialitate
Info consumator: 0800.080.999, ANPC | Copyright 2009-2015: Farmablu.ro